Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Universitetsbiblioteket har idag cirka 25 medarbetare och är en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid universitetet. Verksamheten omfattas av både biblioteks- och förlagsverksamhet. Universitetsbiblioteket är i ständig utveckling och försöker hitta nya vägar för effektiv informationsförsörjning till dess användare. Kommunikation och lyhördhet gentemot studenter, lärare och forskare präglar verksamheten vid universitetsbiblioteket.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom universitetsbibliotekets verksamhetsområde för ämneskontakter och publiceringsstöd, med särskild inriktning mot bibliotekets förlagsverksamet. Du kommer även att arbeta med frågor kring publicering, exempelvis Open Access, i syfte att implementera universitetets publiceringspolicy. Vidare deltar du i den dagliga verksamheten vid biblioteket vilket innebär arbete i informations- och lånedisk, m.m. Även andra arbetsuppgifter inom biblioteket kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Det är av stor vikt att du har blick för framtidens forskningsbibliotek. Erfarenhet av samt engagemang för IT och modern kommunikationsteknik är meriterande. Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer samt har god kommunikativ förmåga. Att prata inför grupp är något som du trivs och känner dig bekväm med, du har även förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med frågor kring publicering vid ett akademiskt bibliotek. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är tillsvidare på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Universitetet strävar efter en jämn könsfördelning och vi ser gärna manliga sökande. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll samt för anställningen relevanta betygskopior. Ansökan skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg NetRecruiter.

Tillträde 1 april eller efter överenskommelse.

Välkommen in med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2015/13
Kontakt
  • Jakob Harnesk, Biblioteksdirektör / Universitetsbiblioteket, 054 700 1730
Facklig företrädare
  • Anu Suneson, OFR, 054-700 2002
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2015-01-28
Sista ansökningsdag 2015-02-13

Tillbaka till lediga jobb