Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper, vid fakulteten för hälsa, natur och teknikvetenskap, har cirka 60 anställda och ansvarar för kurser inom fyra ingenjörsprogram, lärarutbildning, basår och kandidatprogram med olika inriktningar.

Kemi är ett av institutionens fyra ämnen och bedriver undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Kemi är ett forskarutbildningsämne med fem inriktningar. Här arbetar cirka 20 personer, med forskning och utbildning. Lärare på kemiämnet undervisar på:

  • Läkemedelsanalys – kandidatprogram i kemi
  • Civilingenjör kemiteknik
  • Ämneslärarprogram, gymnasiet, kemi
  • Grundlärarprogram
  • Basår

Antalet studenter som läser kurser inom kemi har ökat de senaste åren och ökningen förväntas fortsätta. Inom kemiämnet sker idag ett utvecklingsarbete för ett framtida program på avancerad nivå.

Under en begränsad tid har vi behov av att förstärka vår grupp med en eller flera amanuenser.
En amanuens är en student som vid sidan av sina studier arbetar med uppgifter inom undervisning, administration eller medverkan i forskning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen undervisning på grundnivå. De flesta av kurserna ges som både campus- och distanskurser. De kurser som det främst är aktuellt att undervisa på är kurser i kemi på grundnivå, men det kan även bli aktuellt att undervisa i kemi på kurser inom lärarutbildningen eller på basåret.

Undervisningen sker framför allt i form av föreläsningar, övningar, seminarier, laborationer men även andra undervisningsformer kan förekomma. I arbetsuppgifterna ingår administrativa uppgifter kopplade till undervisning. Undervisning på andra kurser och andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Behörighetskrav

Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10). Sökande ska vara antagen till Läkemedelsanalys – kandidatprogram i kemi eller Civilingenjör Kemiteknik vid Karlstads universitet och ha minst ett år kvar till fullständig examen.

Då undervisningen till största del är på svenska, förutsätts goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Det är vanligt med kurslitteratur på engelska, varför även goda kunskaper i engelska krävs.

Bedömningsgrunder

Vid urval bland behöriga sökande fästs särskild vikt vid:

  • Aktuella kunskaper i grundläggande kemi.
  • Dokumenterad erfarenhet och goda kunskaper från laborativt arbete.
  • Förmåga att samarbeta samt att självständigt kunna driva och slutföra givna arbetsuppgifter inom utsatt tid.

Vid urval bland behöriga sökande fästs vikt vid:

  • Dokumenterad erfarenhet från undervisning inom högre utbildning.
  • Dokumenterad erfarenhet av undervisning med digitala verktyg.

Vi fäster stor vikt vid den sökandes personliga lämplighet och egenskaper. Initiativrikedom, engagemang och ett positivt förhållningssätt mot kollegor och studenter är en förutsättning för att skapa en god arbetsmiljö. Av stor vikt är även god samarbetsförmåga, gott omdöme, ansvarstagande samt engagemang för verksamheten.

Villkor

Anställningen som amanuens omfattar högst 50 % av heltid, vilket motsvarar 20 timmar per vecka över tid. Arbetets förläggning kan komma att variera över tid och sker enligt överenskommelse. Tillträde tidigast 2022-08-15, till och med 2023-02-28.
Anställningen kan komma att förlängas, dock sammanlagt längst tre år, under förutsättning att behörighetskravet fortfarande är uppfyllt.

Ansökan

Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med anvisningarna i annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska bestå av:

  • personligt brev
  • CV
  • kopior på betyg samt ev. tidigare examensbevis och intyg
  • intyg på pågående studier (eller antagningsbevis till aktuellt program)
  • minst två referenspersoner (till exempel lärare eller tidigare chefer)

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan.
Ange ref.nr REK 2022/187.

Sista ansökningsdag:  19 juli 2022                                       

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad max 50%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2022/187
Kontakt
  • Gunilla Carlsson Kvarnlöf, prefekt , 0722221919
  • Anna Smedja Bäcklund, universitetslektor, 0761003762
Facklig företrädare
  • Mats Nilsson, SACO, 054-7002188
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054-7001404
Publicerat 2022-06-28
Sista ansökningsdag 2022-07-19

Tillbaka till lediga jobb