Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap finns fem institutioner. Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper är en av dem och ansvarar för kurser inom fyra ingenjörsprogram, lärarutbildning, basår och kandidatprogram med olika inriktningar. Vid institutionen finns cirka 60 medarbetare.

Inom institutionen bedrivs forskningsprojektet MultiBarr, finansierat av KK-stiftelsen och deltagande företag, med fokus på funktionell bestrykning av papper, kartong och non-woven, samt till en uppsjö olika adsorbenter för att kunna förbättra förpackningar. Karlstads universitets arbete i projektet utförs framför allt av forskargruppen Funktionella ytor och hållbara material, som är en del av forskningsmiljön Pro2BE. Du kan läsa mer om forskningsgruppens arbete på Funktionella ytor och hållbara material | Karlstads universitet (kau.se).

För att kunna förbättra kunskapen om bestrykningsprocessen samt adsorptions processer vill vi förstärka vår grupp med en amanuens, med kompetens inom analytisk kemi.

Amanuens är en student som vid sidan av sina studier arbetar med uppgifter inom undervisning, administration eller medverkan i forskning. I det här fallet kommer du huvudsakligen medverka i pågående forskningsprojekt.

Arbetsuppgifter

Du kommer framför allt medverka i laborativt arbetet för att studera adsorption, men det kan även förekomma arbete med bestrykning av nonwowen material och testning av antibakteriell effekt.  Adsorptionsstudierna innefattar arbete med adsorptionsmätningar av olika antimikrobiella komponenter på olika adsorbenter samt enklare data analys av dessa.  Du kommer framför allt att arbeta med spektroskopiska metoder, men vissa mer komplexa ämnen kräver att analysen utförs med hjälp av vätskekromatografiska metoder.

Arbetet innebär också laboratorieexperiment såsom försöksplanering, förberedelse karakterisering, utvärdering och skriftlig och muntlig rapportering. Du kommer att arbeta tillsammans med andra forskare inom forskningsprojektet MultiBarr, men förväntas också att självständigt kunna utföra laboratorieuppgifter och numeriska beräkningar. Du kommer att rapportera ditt arbete till MultiBarr-gruppens biträdande projektledare och aktivitetsledare.

Behörighetskrav

Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).  

Sökande ska vara antagen till civilingenjörsprogrammet kemiteknik eller liknande. Sökande ska ha minst tre år på programmet genomgångna, samt ha minst en kurs i Analytisk kemi avslutad.

Bedömningsgrunder

Erfarenheter av bestrykning och pappersteknik är meriterande.

Eftersom arbetet omfattar både numerisk analys och laboratoriearbete är det meriterande med god teoretisk bakgrund inom matematik, analytisk kemi samt erfarenhet av laboratoriearbete.

Vi fäster stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper, så som engagemang och förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Vi värdesätter även god administrativ kompetens och god kommunikativ förmåga. Ett positivt förhållningssätt gentemot kollegor är en självklarhet.

Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift, är ett krav.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad i sex månader, deltid 50%. Arbetets förläggning kan komma att variera över tid och sker enligt överenskommelse.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Anställningen kan förlängas (Högskoleförordningen 5 kap 12 §) under förutsättning att behörighetskraven fortfarande är uppfyllda. 

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior av relevanta intyg som styrker tidigare anställningar, utbildningar etc
  • Intyg på pågående studier
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner (till exempel lärare eller tidigare chefer).

Sista ansökningsdag: 2022-01-25

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2022-06-11
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2022/1
Kontakt
  • Jörgen Samuelsson, universitetslektor, 054-700 1620
  • Beko Mesic, universitetslektor/projektledare, 054-700 2304
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 17 14
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 14 34
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054-700 14 04
Publicerat 2022-01-04
Sista ansökningsdag 2022-01-25

Tillbaka till lediga jobb