Karlstads universitet / Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning
Institutionen för matematik och datavetenskap vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (HNT) söker en projektassistent forskning inom datavetenskap med inriktning mot användarvänlig integritet. Anställningen utlyses inom ramen för forskningsgruppen Privacy & Security (PriSec). Forskningen inom PrisSec fokuserar på datasäkerhet och personlig integritet.

Vid institutionen bedrivs forskning och utbildning inom matematik och datavetenskap. Ämnet datavetenskap har stora undervisningsuppdrag inom ingenjörsutbildning. Ämnets forskning har tre huvudsakliga inriktningar, datakommunikation, datasäkerhet och mjukvaruutveckling.

Arbetsuppgifter
Anställning som projektassistent utlyses inom ramen för forskningsgruppen Privacy & Security (PriSec). PriSec fokuserar på integritetsfrämjande teknik (PETs), identitetshantering och användarvänlig säkerhets- och integritetsteknik. Arbetet sker inom ramen för KK-projektet TRUEdig. I arbetsgifterna ingår att bistå med transkribering och utvärdering av intervjuer. 

Kvalifikationer
Kvalificerad för anställningen är den med universitetsexamen om 120 högskolepoäng i datavetenskap eller informatik. Kunskap om eller erfarenhet av ämnet människa-datorinteraktion (HCI) är meriterande.

Urval sker efter individuell prövning av kandidaternas förmåga att effektivt bistå forskarna i projektet.

Villkor
Tidigaste tillträdesdatum är 2021-09-20 Anställningen är en visstidsanställning med en omfattning på 50 % under 2 månader, men det kan bli aktuellt med förlängning efter överenskommelse.

Övrigt
Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev
  • Dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • kopior på betyg, intyg och examensbevis

Sista ansökningsdag: 2021-09-26                           

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/186
Kontakt
  • Simone Fischer-Hübner, professor, 054-700 1723
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2021-09-02
Sista ansökningsdag 2021-09-26

Tillbaka till lediga jobb