Karlstads universitet / Institutionen för hälsovetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Vid Institutionen för hälsovetenskaper finns ämnena oral hälsa, omvårdnad, folkhälsovetenskap inkluderat medicinsk vetenskap. Institutionen har en viktig roll att utbilda studenter inom sjuksköterskeprogrammet, specialistsjuksköterskeprogram, ett masterprogram i hälsovetenskap och kandidatprogram i folkhälsovetenskap samt erbjuder fristående kurser inom omvårdnad, folkhälsovetenskap och medicinsk vetenskap. Höstterminen 2020 startade det nya treåriga tandhygienistprogrammet med mål att bli en av landets bästa utbildningar och därmed bidra till kompetensförsörjningen av tandhygienister i Sverige. Det är en modifierad campusutbildning där digital undervisning och examinationer varvas med klinisk träning på campus samt verksamhetsförlagd utbildning i samverkan med flera regioner i landet. Tillsammans med institutionens hälsovetenskapliga ämnen verkar vi för att gemensamt utveckla forskning och utbildning inom hälsoområdet. Läs vidare på vår websida om det nya tandhygienistprogrammet https://www.kau.se/utbildning/program-och-kurser/program/OGTHY

Institutionen har ett nära berikande samarbete med Region Värmland. I samverkan med Folktandvården Region Värmland har Sveriges första Akademiska folktandvårdsklinik (AFK) nyligen inrättats i Karlstad. AFK, ligger i omedelbar anslutning till universitetet och skapar stora möjligheter för utveckling och samverkan inom utbildning, klinik och forskning.

Arbetsuppgifter
Som nyanställd vid ämnet oral hälsa ges möjligheten att vara med och skapa dagens och framtidens tandhygienistprogram. I arbetsuppgifterna ingår främst pedagogiskt arbete både inom teori och praktik.

Det pedagogiska arbetet innebär utveckling och planering av kurser, undervisning och examination inom tandhygienistprogrammet och i förekommande fall fristående kurser och uppdragsutbildning. Teoretisk undervisning sker i huvudsak nätbaserat och på svenska men kan i förekommande fall ske på engelska i samband med exempelvis utbytesstudenter. Klinisk undervisning/handledning sker vid campus. Till arbetsuppgifterna hör även att följa utvecklingen inom Oral hälsa och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för ämnet och det pedagogiska arbetet.

Övriga administrativa arbetsuppgifter på institutionen som kan ingå i anställningen är exempelvis att delta i arbetsgrupper, nämnder, utskott och råd samt ha särskilda andra akademiska ansvarsområden.

Behörighet
För anställningen krävs tandhygienistexamen inklusive kandidatexamen inom oral hälsa eller annat likvärdigt område. Vidare krävs visad god pedagogisk skicklighet och högskolepedagogisk utbildning. Om högskolepedagogisk utbildning saknas, kan en anställning ändå ske under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra utbildningen och att den planeras inom ramen för kompetensutvecklingstiden under de första två årens anställning. Karlstads universitet har flera möjligheter och en särskild enhet som stöttar nyanställda för att växa i den pedagogiska kompetensen. Arbetet förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska. Saknas kunskaper i engelska kan anställning ändå ske under förutsättning, att den som anställs, aktivt arbetar för
att inhämta dessa språkkunskaper. Undervisningen på grundnivå sker på svenska varför det svenska språket är en förutsättning för anställning.

För behörighetskrav i övrigt hänvisas till Karlstads universitets anställningsordning https://www.kau.se/files/2020-12/Anställningsordning 201126.pdf

Bedömningsgrunder
Vid tillsättning av anställningen läggs särskild vikt vid att den sökande har aktuell klinisk erfarenhet som tandhygienist, pedagogisk skicklighet, erfarenhet av undervisning och handledning på högskolenivå inom tandhygienistutbildningen eller motsvande inom hälso-sjukvård och tandvård. Vidare läggs stor vikt vid samarbetsförmåga, förmåga till självständighet i arbetet, gott omdöme, ansvarstagande, engagemang för verksamheten och ett positivt förhållningssätt till kollegor och studenter. Vikt läggs också vid akademisk administrativ erfarenhet. Visad förmåga att samverka med omgivande samhälle och internationella erfarenheter är särskilt meriterande. Meriterande är tidigare eller pågående studier på avancerad nivå inom oral hälsa eller närliggande områden.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas.

Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är ditt ansvar som sökande att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut.

Ansökan ska innehålla följande handlingar:

1. personligt brev, med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll ,

2. en pedagogisk reflektion (ca 1 A-4 sida) kring hur du:
* Önskar arbeta med studenters lärarande
* Arbetar med din egen lärandeutveckling
* Bidrar till samhällsutveckling genom att verkar som adjunkt vid ett universitet

3. CV

4. kopior av relevanta betyg, examensbevis, intyg från tidigare verksamhetsmiljöer, som stärker tidigare anställningar, samt rekommendationsbrev

5. beskrivning av pedagogiska meriter - beskrivning av yrkesmässiga meriter - redogörelse över personliga egenskaper av betydelse för anställningen

6. dokumentation för språkkunskaper i svenska

7. dokumentation för språkkunskaper i engelska

8. intyg på genomförd högskolepedagogisk utbildning eller redogörelse för motsvarande kunskaper

9. kontaktinformation till minst två referenspersoner, varav minst en chef

Du skickar din ansökan via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg. De handlingar och publikationer som du önskar som en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar till dem).

Underlag som inte kan bifogas digitalt skickas i ett exemplar till:

Karlstads universitet
Maria Möller
651 88 Karlstad
Ange ref. nr REK2021/9

Sista ansökningsdag 2021-04-10

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/9
Kontakt
  • Ulrika Lindmark, Ämnesf. och Doc. oral hälsa , 0730-302728 ulrika.lindmark@kau.se
  • Helene Wadensjö, prefekt, 070-385 1793 helene@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2021-03-17
Sista ansökningsdag 2021-04-10

Tillbaka till lediga jobb