Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Universitetsbiblioteket

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Universitetsbiblioteket har idag närmare 30 medarbetare och är en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid universitetet. Verksamheten omfattar både biblioteks- och förlagsverksamhet samt skrivhandledning. Universitetsbiblioteket är i ständig utveckling och söker kontinuerligt nya vägar för effektiv informationsförsörjning till dess användare. Kommunikation och lyhördhet gentemot studenter, lärare och forskare präglar verksamheten vid universitetsbiblioteket. Musikhögskolan Ingesunds bibliotek är en del av Karlstads universitetsbibliotek.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som bibliotekarie inom universitetsbibliotekets verksamhetsområde för undervisning, samt i viss utsträckning arbeta med forskarstöd riktat mot vissa ämnen. Bibliotekets undervisning vänder sig i första hand till studenter på kandidatnivå. Vi undervisar framförallt inom informationssökning, referenshantering och källkritik. Inom ramen för vårt forskarstöd arbetar vi bland annat med att stötta forskare i deras vetenskapliga publiceringsprocess. Vidare deltar du i den dagliga verksamheten vid biblioteket vilket innebär arbete i informationsdisken. Även andra arbetsuppgifter inom bibliotekets verksamhet förekommer.

Kvalifikationer

För att söka anställningen som bibliotekarie har du en akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande på minst kandidatnivå. Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med hjälp av en bra kommunikativ förmåga. Du har även stort intresse och kompetens i att planera och genomföra undervisning på ett strukturerat sätt. En god förståelse för ett biblioteks pedagogiska funktion är av vikt för tjänsten. Du har vidare goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tillsvidare anställning på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 2020-01-02 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan görs via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange två referenspersoner i din ansökan och även referensnummer REK2019/215.

Sista ansökningsdag: 2019-11-21.
Välkommen in med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/215
Kontakt
  • Jakob Harnesk, 054-700 17 30
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2019-10-31
Sista ansökningsdag 2019-11-21

Tillbaka till lediga jobb