Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startade år 2009 och består av arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik. Utbildningar bedrivs på alla nivåer med stöd av en stark forskning såväl i ämnesmiljöerna som i flervetenskapliga forskargrupper där den största miljön är CTF, Centrum för tjänsteforskning (www.ctf.kau.se). Det finns ett stort kontaktnät, både nationellt och internationellt, som ger goda förutsättningar för nya forskningsprojekt och uppdragsverksamhet. Utbildningen inom företagsekonomi bedrivs främst inom ramen för tre utbildningsprogram: civilekonomprogrammet, fastighetsekonomprogrammet och kandidatprogrammet internationella affärer. Utbildning bedrivs också inom ramen för ett antal masterprogram samt inom forskarutbildningen. Inom ekonomiutbildningarna studerar ca 1 000 studenter på olika nivåer. Vid Handelshögskolan finns också utbildningar inom ett antal andra till företagsekonomi relaterade ämnen; bland annat erbjuds ett nystartat juristprogram. Anställningen som adjunkt i marknadsföring kommer knytas till CTF, Centrum för tjänsteforskning. CTF är ett av världens främsta forskningscentra med fokus på tjänster. Vi är drygt 70 forskare och doktorander som bedriver studier inom psykologi, företagsekonomi, informatik, arbetsvetenskap, sociologi, och religionssociologi. CTF är känt för sitt omfattande samarbete med näringsliv och offentlig verksamhet. Vår forskning är inriktad mot utmaningar inom såväl näringsliv som offentlig sektor. CTF är en av universitetets två excellenta forskargrupper.

Arbetsuppgifter
Anställningen som universitetsadjunkt är på ämnet företagsekonomi vid Karlstads universitet och kommer forskningsmässigt att knytas till pågående forskning inom CTF. Adjunktens forskningstid kommer att finansieras av något av de externfinansierade forskningsprojekt som bedrivs vid CTF – vilket eller vilka beror på den sökandes kompetensprofil. Adjunkten förväntas ta en aktiv roll i dessa projekt. Adjunkten ska i sin publicering ha en tydlig ambition mot excellens. Excellens avser i detta sammanhang publiceringar i tidskrifter motsvarande nivå tre eller fyra enligt ABS-listan. Målet är att forskningen bidrar med kunskap som har relevans för såväl akademi som samhället och organisationer. Utöver att bedriva forskning kommer adjunkten undervisa i marknadsföring inom civilekonomprogrammet eller något av de övriga utbildningsprogram som bedrivs vid Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Adjunkten förväntas också vara aktiv i att söka externa medel själv eller tillsammans med andra kollegor vid CTF. Därutöver förväntas adjunkten aktivt samverka med det omgivande samhället och vid behov i andra administrativa uppgifter vid Kau.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har masterexamen i företagsekonomi, marknadsföring eller annat för anställningen särskilt relevant ämnesområde, samt visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet. Vidare krävs en tillräcklig pedagogisk erfarenhet på högskolenivå. Krav är även att ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Om högskolepedagogisk utbildning saknas, kan en anställning ändå ske under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra utbildningen som då sker under kompetensutvecklingstiden.

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av en adjunkt skall graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Den vetenskapliga skickligheten skall visas genom viss självständig forskning inom företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring med internationell publicering, erfarenhet av att delta i forskargrupperingar, gärna med koppling till forskningsmiljöer inom Handelshögskolans ansvarsområden. Pågående eller slutförd forskarutbildning är särskilt meriterande. Den pedagogiska skickligheten visas genom dokumenterad erfarenhet av olika arbets- och undervisningsformer på grund och avancerad utbildningsnivå samt genomförd högskolepedagogisk utbildning och handledarutbildning. De pedagogiska meriterna skall vara väl dokumenterade.
Vid urval kommer stor vikt att fästas vid den sökandes vetenskapliga meriter, speciellt publikationer i internationella tidskrifter av relevans för CTF’s forskningsområden och tjänstens inriktning. Stor vikt kommer också fästas vid den sökandes undervisningsförmåga, förmåga att genera externa medel, förmåga att bedriva forskning samt förmåga att samverka med det omgivande samhället. Då CTF har behov av kompetens inom industriell marknadsföring är erfarenhet av forskning inom detta område meriterande men inte avgörande för anställning. Hög motivation och god förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete med andra forskare är viktiga egenskaper då mycket forskning sker tillsammans med andra forskare, över olika ämnesområden, vid CTF.

Villkor
Anställningen är ett vikariat med omfattning på 100 % till och med 2019-12-31, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Vi ser gärna att du anger två referenspersoner. Det är ditt ansvar som sökande att ansvara för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas fullt ut. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut.

Ansökan skall bestå av:

  • personligt brev
  • CV
  • beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter
  • intyg från tidigare verksamhetsmiljöer samt redogörelse över personliga egenskaper i förhållande till anställningen
  • kopior på examensbevis och intyg
  • minst två referenspersoner skall anges
  • kopia av doktorsavhandling och andra relevanta publikationer

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Skicka inte länkar till dem. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker, skickas i tre exemplar till:

Karlstads universitet
Registrator
651 88 KARLSTAD

Ange referens: REK2019/176

Sista ansökningsdag: 2019-08-01

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/176
Kontakt
  • Martin Grimberg Löfgren, prefekt, 054-700 19 75
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-08-01

Tillbaka till lediga jobb