HR-avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Är du en erfaren HR-medarbetare som söker nya utmaningar? Vill du arbeta med HR-frågor på en spännande och kreativ arbetsplats? Då kanske du är vår nya kollega!

Beskrivning

Karlstads universitet söker en driven, nyfiken och erfaren HR-strateg med hög kompetens inom lönebildning och arbetsrätt. Vill du dessutom arbeta i en utvecklande akademisk miljö på en av Värmlands största arbetsplatser är du kanske rätt person för oss.

Du blir en del av HR-avdelningen där HR-strateger, HR-specialister, lönekonsulter och HR-controller arbetar tillsammans med målet att ge verksamheten bästa möjliga stöd. HR-strategernas främsta uppdrag är att vara experter och processledare samt ge kvalificerat stöd till universitetets ledning, chefer och kollegor inom sina ansvarsområden.

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av att självständigt eller tillsammans med andra driva, leda, utveckla och arbeta operativt med frågor som handlar om lönebildning och arbetsrätt. Även andra uppgifter inom HR-området kan bli aktuella.

Balansen mellan de olika arbetsuppgifterna bestäms utifrån din kompetens och verksamhetens behov. Du kommer att ansvara för utbildningar av och information till chefer inom ditt arbetsområde. Samverkan och förhandlingar med de fackliga organisationerna ingår också i arbetet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenhet antingen inom lönebildning eller arbetsrätt, helst båda områdena.  Har du dessutom kompetens inom andra HR-områden och erfarenhet från statlig sektor är det en stor fördel. Vi förutsätter också att du har erfarenhet från projekt- eller processledarskap. Du trivs med att arbeta digitalt och är inte främmande för att prova nya arbetssätt.

Du har god analytisk förmåga, ett gott omdöme och förmåga att hitta flexibla lösningar på de utmaningar som du stöter på i arbetet. Att kunna skapa förtroende och goda samarbeten med din omgivning är andra viktiga egenskaper. Du har även en god pedagogisk förmåga och kan utrycka dig väl i tal och i skrift.

Att kommunicera både på svenska och engelska är heller inget problem för dig. Högskoleutbildning inom relevant område är ett krav.

 

Villkor

Heltid, tillsvidareanställning med startdatum enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

 

Ansökan

Skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverkstyg Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll. Det är den sökandes ansvar att dokumentera sin kompetens på ett sätt som medger en sakligt kvalitativ bedömning. Mer information om hur din ansökan kan se ut hittar du i ”Råd för ansökan” som finns på vår hemsida.

 

Tycker du att arbetet verkar intressant? Tveka inte att höra av dig. Vi svarar gärna på dina frågor.

Frågor:

Ingrid Ganrot, HR-chef, 0705-114648, ingrid.ganrot@kau.se

Katarina Lindström, HR-strateg, 054-700 24 39, katarina.lindstrom@kau.se

 

Sista ansökningsdag är den 18 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/161
Kontakt
  • Ingrid Ganrot, 054-7001703
  • Katarina Lindström, 054-700 2439
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Tillbaka till lediga jobb