Administrativa och tekniska avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Är det du som är vår nästa kollega?

Vi söker medarbetare till den administrativa och tekniska avdelningen vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap. Som fakultetsadministratör arbetar du främst med utbildnings- och forskningsadministration samt är ett stöd i administrativa processer till några av fakultetens institutioner.

Den administrativa och tekniska avdelningen består av ett fyrtiotal anställda som arbetar med administrativt och tekniskt stöd till lärare, nämnder och chefer i utbildnings- och forskningsrelaterade frågor. Till avdelningen söker vi nu en eller flera serviceinriktade och strukturerade fakultetsadministratörer.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är varierande och består av utbildningsadministration från grundnivå till forskarutbildningsnivå. Detta omfattar bland annat information till studenter, reservantagning, registrering, administration kring tentamen. Även andra arbetsuppgifter gällande exempelvis fakturahantering, stöd till chefer vid introduktion av nyanställda, enklare sammanställningar och rapporter, protokollskrivning, göra beställningar, samordning av möten och konferenser samt administrativa uppgifter inom forskningsprojekt kan ingå.

Arbetet utförs i nära samarbete med prefekt, proprefekt, lärare och övrig personal. Viss del av arbetsuppgifterna kan komma att utföras i samarbete med personalen på fakultetens kansli.

Kvalifikationer
För anställningen krävs relevant utbildning på gymnasienivå eller motsvarande erfarenhet. Utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter är meriterande. Vidare krävs att du har tidigare aktuell erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom högskola, och av samordnings- och samverkansarbete.

Då det periodvis är en hög arbetsbelastning behöver du vara stresstålig och ha förmågan att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är utåtriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både arbetskamrater och studenter. Du drivs av att hålla en god servicenivå och av att utföra dina arbetsuppgifter med ett gott resultat. Du är strukturerad, noggrann och kan självständigt planera ditt arbete samt ta egna initiativ.

Du har goda språkkunskaper i tal och skrift såväl i svenska som engelska samt god datorvana. Meriterande är goda kunskaper om universitetets administrativa rutiner.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan skickas via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi och ska bestå av:

  • Personligt brev och CV, inkluderande kort beskrivning av tidigare erfarenheter i förhållande till anställningens innehåll
  • Handlingar som styrker tidigare erfarenheter, exempelvis arbetsintyg, examensbevis, rekommendationsbrev
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Sista ansökningsdag 2019-02-14

Välkommen in med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakter med säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/21
Kontakt
  • Dan Guttke, administrativ chef, 054-700 17 92
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-01-24
Sista ansökningsdag 2019-02-14

Tillbaka till lediga jobb