Karlstads universitet / Institutionen för pedagogiska studier

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Är du nyfiken på en karriär i akademin eller kanske bara vill ha ett extraarbete vid sidan av studierna? Ta chansen att bli amanuens och bygg din kompetens, ditt CV och skaffa värdefulla referenser inför kommande jobbsökande!


Beskrivning

Institutionen för pedagogiska studier har idag runt 130 medarbetare som är verksamma i alla lärarutbildningsprogram vid Karlstads universitet. Institutionen söker nu en Amanuens i Idrottsvetenskap med inriktning mot ungas (13-16 år) välmående och fysisk aktivitet under skoldagen. Tjänsten omfattar 50% av heltid och skall vara knuten till forskargruppen i Idrottsvetenskap. Inom institutionen bedrivs bland annat Idrotts- och Hälsocoachprogrammet (Kandidatnivå, 180 hp) och ett Masterprogram i Idrottsvetenskap (120 hp). Våra utbildningar fokuserar på innehåll som rör ledarskap och coaching i syfte att främja ungas hälsa, välmående, hälsofrämjande fysiska aktivitet och idrott under skoldagen och på fritiden.

Arbetsuppgifter

Som amanuens kommer du att ingå i en projektgrupp av forskare på ämnet Idrottsvetenskap som genomför ett utvärderingsprojekt inom skolans verksamhet. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består bland annat av att samla in data både genom intervjuer och enkäter, sammanställa data, analysera data, följa upp och värdera och analysera praktisk implementering av hälsofrämjande aktiviteter i skolans verksamhet, samt att avrapportera (muntligt och skriftligen) och informera både internt och externt till berörda parter.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Behörighetskrav

Du ska vara antagen som programstudent på masterprogrammet i Idrottsvetenskap på Kau, samt haft en tydlig inriktning mot barn och ungas hälsa och fysiska aktivitet i sina tidigare studier (inom Idrotts- och Hälsocoachprogrammet eller motsvarande) samt ha dokumenterad erfarenhet av ledarskapsuppdrag för unga inom idrott.

Bedömningsgrunder

För att kunna särskilja sökanden kommer nedanstående bedömningsgrunder ”av särskild vikt”, ”av stor vikt” och ”av vikt” att beaktas i nämnd ordning. Observera att alla de meriter du önskar åberopa skall vara styrkta genom betyg, intyg eller liknande. Meriter som inte är styrkta kommer inte att beaktas och hela din ansökan kan komma att sorteras bort.

Av särskild vikt är att inom sin grundutbildning ha studerat ungas villkor för fysisk aktivitet och idrott i skolmiljön och på fritiden. Därutöver är det av särskild vikt att vid sidan av Idrottsvetenskapliga studier att ha studerat kompletterande utbildning med särskild inriktning mot pedagogisk utbildning inom skolans verksamhet. Dessutom är det av särskild vikt att behärska statistiska analysmetoder och analysverktyget SPSS samt ha erfarenhet av att intervjua och analysera kvalitativa data.

Av stor vikt är att ha dokumenterade erfarenheter av ledarskapsuppdrag inom idrott, och även ha god kunskap om alternativa fysiska aktiviteter för att främja barns ökade fysiska aktivitet som sker i samverkan med idrottsrörelsen.

Av vikt är personliga egenskaper som noggrannhet, självständighet och god kommunikationsförmåga både i tal och skrift, samt en hög grad av flexibilitet då delar av arbetet genomförs ute i skolans verksamhet, på universitetet och på hemmakontor.

Villkor

Anställningen som amanuens omfattar 50% av heltid, vilket motsvarar 20 timmar eller 2,5 arbetsdag per vecka över tid. Arbetets förläggning kan komma att variera över tid och sker enligt överenskommelse. Tillträde tidigast 2024-08-26, till och med 2025-08-25.
Anställningen kan komma att förlängas, dock sammanlagt längst tre år, under förutsättning att behörighetskravet fortfarande är uppfyllt.

Ansökan

Till ansökan bifogar du väl dokumenterade meriter. Du ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med anvisningarna för annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • cv
  • personligt brev, med beskrivning av dina kvalifikationer och intressen i förhållande till anställningens innehåll
  • kopior på betyg samt ev. tidigare examensbevis och intyg
  • intyg på pågående studier (eller antagningsbevis till Masterprogrammet i Idrottsvetenskap på Kau)
  • minst två referenspersoner (till exempel lärare eller tidigare chefer)

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte enbart länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2024-07-31

Ange referensnr: REK2024/138                                                   

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/138
Kontakt
  • Christian Augustsson, 0733017511, Christian.augustonsson@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714, thomas.bragefors@kau.se
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434, denita.gustavsson@kau.se
Publicerat 2024-06-27
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb