Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Beskrivning

På Institutionen för matematik och datavetenskap bedrivs forskning inom nätverkskommunikation och cybersäkerhet som del av forskningsprofilen "DRIVE (Datadrivna latenskänsliga mobila tjänster för ett digitaliserat samhälle)". Till detta projekt söker vi nu en projektassistent med fokus på att stöjda projektet med mjukvaruutveckling i programmeringsspråket Rust. I projektet utvecklas flera mjukvaruprototyper för att förbättra cybersäkerheten i krypterade nätverksprotokoll tillsammans med företag i forskningsprofilen.

Arbetsuppgifter

Programmering i programmeringsspråket Rust. Versionshantering med Git. Utveckling sker med fördel i Linux. Prototyperna att vidarutveckla består dels av ett ramverk (bibliotek) med tillhörande simulator så övervägande backend-relaterat. Du kommer framförallt att arbeta tillsammans med forskare vid datavetenskap på Karlstads universitet.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du på plats och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Kvalifikationer

För anställning krävs att du har dokumenterad erfarenhet av programmering i Rust. Vid urval kommer särskild vikt att läggas vid erfarenhet av Rust samt avklarade högskolepoäng inom cybersäkerhet, nätverkskommunikation, simulering och programmering.

Stor vikt fästs vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, gott omdöme, ansvarstagande, engagemang för verksamheten och ett positivt förhållningssätt till kollegor.

Goda kunskaper i engelska är av stor vikt. Kunskaper i svenska är meriterande.

Villkor

Tidsbegränssad anställning med omfattning 20%. Tillträdesdag 2023-04-01. Slutdatum 2023-08-31 med möjlighet till förlängning.

Övrigt
Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Cv
  • personligt brev
  • dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • kopior på betyg, intyg och examensbevis.
  • Minst en, gärna två, referenser.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 230330          

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-08-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 230401
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/52
Kontakt
  • Stefan Alfredsson, +46547001668
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb