Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Brinner du för ledarskap och utveckling av effektiva processer och inspireras av att jobba i en internationell miljö?

Karlstads universitet söker en administrativ chef till den administrativa och tekniska avdelningen vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap.

Beskrivning
Som administrativ chef ansvarar du för att tillgodose behovet av ett ändamålsenligt och effektivt administrativt och tekniskt stöd åt verksamheterna inom fakulteten, inklusive ett aktivt och professionellt stöd till fakultetens chefer, nämnder och studenter.   

Ditt arbete innebär till stor del att samordna, leda och utveckla fakultetens administrativa rutiner, arbetsmetoder och processer, tillsammans med medarbetarna vid den administrativa och tekniska avdelningen. Avdelningen består av cirka 45 medarbetare, både administratörer och ingenjörer.

Du ansvarar även för att analyser, rapporter och beslutsunderlag av olika slag arbetas fram, bereds, implementeras och följs upp, samt beredning av olika ärenden till rektor och till fakultetsnämnd. Uppdrag på delegation från dekan, till exempel att utföra vissa uppgifter gällande personal och ekonomi eller företräda fakulteten i interna och externa sammanhang ingår också.

Du arbetar nära dekan, som är chef för fakulteten, och prodekan. Du ingår i fakultetens ledningsgrupp. Ditt arbete innebär även ett nära samarbete med övriga administrativa avdelningar inom universitetets centrala förvaltning, där du också ingår i deras chefsgrupp. 

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap har cirka 7000 studenter, cirka 380 anställda och 460 mkr i omsättning. Utbildningsprogrammen på fakulteten omfattar bland annat utbildningar inom hälsa och vård, naturvetenskap och ingenjörsvetenskap. Fakulteten är organiserad i fem institutioner vilka leds av respektive prefekt, samt en administrativ och teknisk avdelning, vilken leds av den administrativa chefen. Karlstads universitet har ytterligare en fakultet samt ett lärarutbildningskansli, som har sina respektive administrativa chefer.

Kvalifikationer
För att trivas och lyckas i rollen som administrativ chef behöver du vara kommunikativ, handlingskraftig, uthållig och målinriktad. Du trivs med både strategiskt och operativt arbete. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad och har god administrativ förmåga. Att du har en väl utvecklad förmåga att tänka långsiktigt och se helheter är andra värdefulla egenskaper.

Som ledare har du förmågan att entusiasmera och motivera medarbetare, i såväl det dagliga arbetet som i förändrings- och utvecklingsarbete. Vidare är du lyhörd, engagerad, serviceinriktad och har lätt att bygga goda relationer med personer i din omgivning.

Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola, gärna med inriktning inom fakultetens vetenskapsområden, alternativt med t.ex. ekonomi-, juridik- eller personalinriktning. Du har dokumenterad god administrativ vana.

Det är viktigt att du har goda erfarenheter av arbetsledning med ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. Även annan erfarenhet av att leda och samordna verksamhet med administrativ och teknisk personal är värdefull.  

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?
Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett utmanande och utvecklande chefsuppdrag, vid en avdelning med ett brett ansvarsområde, där service, stöd och hög kvalitet står i fokus. Du ges möjligheten att leda och utveckla en verksamhet i en internationell och kunskapsintensiv miljö, tillsammans med engagerade medarbetare. Goda anställningsvillkor, gemenskap och personlig utveckling.   

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan skickas via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. Din ansökan ska innehålla:

  • personligt brev
  • CV
  • för anställningen relevanta intyg och examensbevis, som intygar anställningar och utbildningar
  • kort beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll
  • kontaktuppgifter till minst två referenspersoner


Sista ansökningsdag 2019-10-31

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/194
Kontakt
  • Kjell Magnusson, dekan , 054-700 1215
Facklig företrädare
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Tony Ingemarsson, OFR, 054-700 1404
Publicerat 2019-10-08
Sista ansökningsdag 2019-10-31

Inapoi la locuri de munca vacante