Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Kommunikationsavdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Kommunikationsavdelningen bidrar till att öka Karlstads universitets synlighet och attraktivitet inom utbildning och forskning i Sverige och internationellt. Avdelningen arbetar bland annat med information om och marknadsföring av universitetets utbildning och forskning, mediehantering och PR, kommunikation till medarbetare, studenter och externa målgrupper, kriskommunikation, evenemang, studentrekrytering och webb och sociala medier. Avdelningen har ett 20-tal medarbetare.

Avdelningens team marknad och evenemang ansvarar för evenemang och konferenser som arrangeras i både digitalt och fysiskt format. Uppdragen innefattar bland annat internationella forskarkonferenser, akademiska högtider, evenemang arrangerade av studentföreningar, nationella konferenser och nätverksträffar med mera.


Arbetsuppgifter

Som projektassistent arbetar du tillsammans med kollegorna inom avdelningen genom att vara ett stöd vid planering och genomförande av våra evenemang inom olika områden och med olika omfattning. Uppdraget innebär bland annat att du deltar i det kreativa arbetet med att utforma ändamålsenliga evenemang och konferenser av hög kvalitet som riktar sig till forskare, lärare, studenter, medarbetare och samarbetspartners. Du koordinerar och beställer teknik, rekvisita, catering med mera samt uppdaterar hemsidor, administrerar anmälningar i vårt bokningssystem Axaco och medverkar vid våra fysiska och digitala evenemang. Det kan även ingå uppdrag som du genomför på egen hand, till exempel nätverksträffar. I rollen om projektassistent ingår även arbete med universitetets alumniverksamhet och miljömärkningen Green Key. Även andra arbetsuppgifter inom avdelningens verksamhetsområde kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom marknadsföring, event management projektledning eller motsvarande. Du ska ha relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av att arbeta inom området marknadsföring och evenemang – fysiska och digitala samt hybridvarianter. Du har arbetslivserfarenheter som styrker din goda förmåga att samordna och arbeta strukturerat i projekt mot gemensamma mål. Vidare ställer arbetet krav på att du är kommunikativ i både tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har vana av att arbeta med miljömärkning för hållbara konferenser enligt Green Key.

Arbetsuppgifterna kräver att du är utåtriktad, initiativrik och serviceinriktad. Du behöver tycka om att jobba både självständigt och i grupp samt att samverka med andra. Oförutsedda utmaningar hanteras som en möjlighet och du har god problemlösningsförmåga. Du trivs när tempot är högt och har lätt för att hantera flera uppdrag parallellt. Du kan snabbt prioritera om dina uppgifter och utifrån de behov som uppstår hitta riktningen för hur du tar arbetet vidare ihop med teamet. Du bidrar med idéer och kreativitet som kan utveckla arbetet inom vårt område. Du behöver ha mycket god administrativ förmåga liksom god vana av att använda IT-stöd i arbetet exempelvis appar för konferenser. Det är meriterande om du har erfarenhet av anmälningssystemet Axaco samt webbpubliceringssystemet Drupal.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från högskolesektorn och fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. 

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av dina kvalifikationer i relation till anställningens innehåll
  • CV
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2023-05-30                             

Ange referensnr: REK2023/118

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/118
Kontakt
  • Christina Knowles, tf. avdelningschef, 054-7001023
  • Linda Dunderberg, teamledare, 054-7001035
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb