Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Vill du vara en del av ett forskningsteam, där forskningen bidrar till att ställa om samhället från fossilt till förnybart?

Beskrivning

Vid Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap finns fem institutioner. Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper är en av dem, vilken består av fyra ämnen: byggteknik, kemi, kemiteknik och miljö- och energisystem. 

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper är hemvist för forskargruppen Pro2BE (Processer och produkter för en cirkulär bioekonomi), som är inriktad på att söka hållbara lösningar för processteknik och produkttillämpningar inom skogsindustrin och samhället i stort. Institutionen har i det aktuella projektet WoodPro medel för att undersöka nya processkedjor som gör skogsrester till högvärdiga industrikemikalier och jordförbättringsprodukter. Tjänsten har fokus på jordförbättring och förhoppningen är att genom att odla med hydrokol tillverkad av organiska restprodukter kan mängden avfall minska, markförsurning motverkas, större andel plant överleva torka, skogstillväxten öka och skogsmarken bli en bättre kolsänka. I WoodPro arbetar även forskargrupper från Naturresursinstitutet Finland (LUKE) och Östra Finlands universitet (UEF).

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna ligger inom ramen för forskargruppen Pro2BE:s verksamhet vid Karlstads universitet och inom projektet WoodPro. Arbetet kommer till stor del att vara praktiskt laborativt och utföras på Karlstads universitets olika laboratorier, huvudsakligen:   

(1)  utprovning av hydrokol-baserad produkt som tillsats vid odling av barrträd. Detta kan ske i form av analys av urlakning och biotillgänglighet, analys av jordbiologi och jordkemi, mätning av planttillväxt.

(2) mätning av koldioxidavgång vid odling med tillsats av hydrokol-baserad produkt.

Kvalifikationer

För anställning krävs att du har en kandidatexamen eller högskoleingenjörsexamen i energi- och miljöteknik, biologi, biokemi, kemi, miljövetenskap, agronomi, kemiteknik, eller annat område av relevans för projektet.
Goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska krävs.

Vid urval kommer särskild vikt att läggas vid vana och förmåga att arbeta laborativt inom projektets områden: växtodlingsförsök, vattenanalyser, koldioxidmätningar.

Vid urval kommer vikt läggs vid kunskap om växtbiologi, jordkemi, jordbiologi, odling och skogsbruk.

Stor vikt fästs vid personliga egenskaper. Vi söker någon som är noggrann, ordningsam och strukturerad. 

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2023, med en omfattning på 50%. Start 1 mars 2023 eller  enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning kan bli aktuellt.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • cv
  • personligt brev
  • dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • kopior på betyg, intyg och examensbevis.
  • två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2023-01-25                                

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 mars 2023 eller  enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2022/307
Kontakt
  • Gunilla Carlsson Kvarnlöf, prefekt , 0722221919
  • Ali Mohammadi, universitetslektor, 0722802549
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2022-12-30
Sista ansökningsdag 2023-01-25

Tillbaka till lediga jobb