Karlstads universitet / Avdelningen för utbildningsstöd

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Inom Avdelningen för utbildningsstöd ingår medarbetare som arbetar med antagning, examenshandläggning och i Ladokgruppen. Förutom det ingår också enheten för studentstöd som en del av avdelningen. Gemensam nämnare för hela avdelningen är att vi arbetar med olika former av stöd till våra studenter.
Vi behöver nu en utbildningshandläggare om ska arbeta med antagning. Även andra uppdrag inom avdelningen för utbildningsstöd kan bli aktuella.

Arbetsuppgifter

I arbetet utför du behörighetsbedömning och meritvärdering av sökande med både utländsk och svensk bakgrund. Arbetet utförs till stor del i vårt antagningssystem (NyA) och visst systemtekniskt arbete kan förekomma. Handläggningsprocessen sträcker sig från service och information till berörda, via regeltolkning och beslutsfattande. Fokus i handläggningen kommer ligga på ansökningar till Kompletterande pedagogisk utbildning, men du kommer också ingå i det team som jobbar med antagningsfrågor generellt vid universitetet.

Övergripande handlar arbetet om att ge stöd och service till studenter och internt inom universitetet. Du förutsätts även kunna delta i övriga förekommande arbetsuppgifter inom avdelningen för utbildningsstöd. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen eller motsvarande. Aktuell erfarenhet av studieadministrativt arbete från högskola/universitet, ärendehantering, kännedom och kunskap om NyA (Högskolornas Nya Antagningssystem) samt LADOK är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom någon annan myndighet.
Arbetet förutsätter förmåga att följa, tolka och omsätta olika regelverk som styr antagningsfrågor samt att arbeta med olika IT-baserade utbildningssystem. Tjänsten kräver att man är detaljmedveten, välstrukturerad och har förmåga att se större sammanhang. Den kräver även daglig kontakt med studenter i de ärenden man handlägger.
Då vi arbetar mot deadlines är du stresstålig och arbetar snabbt och effektivt med förmåga att planera och prioritera arbetet. Du är noggrann och beslutsam, och kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska som på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, att man är självständig och har hög integritet.


Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2:a januari år 2020 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan skickas in elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Ange även två referenspersoner i ansökan.
Ange även diarienummer REK 2019/216.

Sista ansökningsdag: 2019-11-10

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/216
Kontakt
  • Helena Pallin, 054-700 2612
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2019-10-15
Sista ansökningsdag 2019-11-10

Wróć do ofert pracy