Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Administrativa avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Vid universitetet finns två fakulteter, Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap och Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap. 

Administrativa avdelningen vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskaps (HS) verksamhet är indelad i ämnen, institutioner och centrumbildningar som arbetar med kunskaps­byggande på olika sätt, framförallt genom utbildning, forskning och forskarutbildning. Vid HS fakulteten finns också en administrativ avdelning bestående av cirka sextio anställda som arbetar med bland annat utbildnings- och forsknings­­administration samt administrativt stöd till studenter, lärare, forskare och ledning.

Beskrivning

Vi söker nu en fakultetsadministratör till den administrativa avdelningen som på 100 % skall vikariera för en av våra föräldralediga medarbetare. Tjänsten är placerad vid institutionen för pedagogiska studier vars huvuduppdrag är utbildning för skolans behov.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av utbildningsadministration vilket bland annat omfattar administration av kurser, reservantagning, registrering, tentamenshantering och information till studenter och forskarstuderande. Vi har kurser på såväl campus som distans.

Eftersom den administrativa avdelningen har till uppgift att stödja all verksamhet inom fakulteten kan det även komma att ingå administrativa uppgifter inom andra delar av fakultetens verksamhetsområde, allt efter behov.

Arbetet utförs i nära samarbete med studierektor, lärare, andra administratörer och studenter.

Kvalifikationer

För anställningen krävs utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenheter. Du skall ha tidigare erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom en utbildnings- eller forskningsmiljö. Du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till både arbetskamrater och studenter. En förutsättning för att du skall hålla en god servicenivå och utföra dina arbetsuppgifter med ett gott resultat, är att du är strukturerad, noggrann och har för­måga att självständigt planera ditt arbete, samt ta egna initiativ. Då det periodvis är en hög arbetsbelastning skall du ha förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Du skall ha goda språkkunskaper och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Eftersom arbetet till stor del utförs i flera olika digitala system behöver du vara mycket datorvan och ha lätt för att lära nya system. Har du goda kunskaper om universitet och högskolor och dess administrativa rutiner ser vi det som meriterande.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på 100 % till och med den 13 november 2020.

Tillträde den 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.       

Ansökan

Ansökan görs i universitetets rekryteringsverktyg Varbi, som du når genom att logga in här nedan. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 10 oktober.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/195
Kontakt
  • Gunilla Klinteskog, 054-7001585
  • Gun Klarqvist, 054-700 1561
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2019-09-26
Sista ansökningsdag 2019-10-10

Wróć do ofert pracy