Universitetspedagogiska enheten

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Universitetspedagogiska enheten (UPE) ger aktivt och professionellt stöd för kvalitetsutveckling i utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Karlstads universitet. Enheten ansvarar för behörighetsgivande universitetspedagogisk utbildning och kan erbjuda kvalificerat stöd för utveckling av utbildningsdesign genom flexibla undervisnings- och examinationsformer. På enheten är fem medarbetare anställda. Därutöver är ett antal lärare knutna till enhetens på tidsbegränsade deltidsuppdrag.

Enheten kommer från den 1 juli vara placerad på den nybildade avdelningen för verksamhetsstöd.

För att leda, utveckla och driva enheten söker vi nu en enhetschef. Uppdraget utförs inom ramen för befintlig anställning vid Karlstads universitet. 

Här kan du läsa mer om enhetens verksamhet.

Arbetsuppgifter

Enhetschefen verkar självständigt under avdelningschefen och har eget ansvar för enhetens verksamhet, personal och ekonomi. Du förväntasdelta i enhetens operativa arbete både när det gäller utvecklingsarbete, undervisning och administration. Enhetschefen leder också arbetet med en årlig universitetsgemensam utvecklingskonferens inom undervisning och examination. I arbetsuppgifterna ingår samarbete i nätverk för högre utbildning. Vi söker dig som har en för uppdraget relevant erfarenhets- och utbildningsbakgrund, vilket bland annat innebär att du har:

  • Doktorsexamen
  • God erfarenhet av undervisning inom högre utbildning
  • God erfarenhet av utvecklingsarbete inom det högskolepedagogiska området
  • God kunskap om forskning rörande högre utbildning och högskolepedagogik
  • Ledarerfarenhet

Du måste även ha god samarbetsförmåga, god administrativ förmåga, vara drivande, utvecklingsinriktad och ha god förmåga att kommunicera, såväl på engelska som på svenska i tal och skrift.

Du har tidigare arbetat med kompetensutvecklingsfrågor och har ett stort engagemang för högskolepedagogiskt utvecklingsarbete. Det är mycket viktigt att du har förmåga att utveckla verksamheten i dialog med medarbetarna på enheten, ledningen och fakulteternas företrädare. Ditt ledarskap ska vara närvarande och uppmuntra medarbetarna till delaktighet och utveckling.

Villkor

Uppdraget är tidsbegränsat på tre år och genomförs inom ramen för befintlig anställning vid Karlstads universitet. Omfattningen uppdraget bestäms i samråd med den som blir aktuell för uppdraget.

Ansökan, bestående av CV och personligt brev med kort beskrivning av tidigare erfarenheter och intressen i förhållande till uppdraget skickas via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg senast 2 juni.

Mer information om uppdraget lämnas av HR-chef Ingrid Ganrot, 054-700 1703 eller ingrid.ganrot@kau.se

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Bestäms i samråd med den som blir aktuell för uppdraget
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/124
Kontakt
  • Ingrid Ganrot, 054-7001703
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-06-12

Wróć do ofert pracy