Karlstads universitet / Handelshögskolan

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Bakgrund
På grundnivå bedriver ämnet informatik vid Karlstads universitet undervisning inom tre program: IT-designprogrammet, Webbutvecklare samt distansprogrammet IT, projektledning och affärssystem. Ämnet har också till stöd för utbildning och forskning ett laboratorium för användarstudier.
Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startades år 2009 och består av arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik. Utbildningar bedrivs på alla nivåer med stöd av en stark forskning såväl i ämnesmiljöerna som flervetenskapliga forskargrupper.

Vi behöver förstärka vår lärarkår med universitetsadjunkter i informatik med bred kunskap om informatikämnets kärnområden.

Arbetsuppgifter
Vi söker universitetsadjunkter med både tekniskt kunnande och stort intresse för undervisning som aktivt vill delta som lärare i informatiks utbildningar på grundnivå, exempelvis inom verksamhets- och tjänsteutveckling, interaktionsdesign, användartestning, webbanalys, webbutveckling, programmering, databasdesign, modellering, affärssystem och systemintegration Arbetsuppgifterna består till största delen av undervisning och handledning av studenter i både campus- och distanskurser på grundnivå. Handledningen innefattar till största del programmering i datorsal, grupphandledning av case, enskild handledning och grupphandledning av rapporter. Uppsatshandledning kan förekomma i mindre omfattning. En adjunkt kan vidare få uppdrag som programledare för grundutbildningsprogram. På sikt kan eventuellt möjlighet till forskarutbildning finnas, förutsatt att sådana beslut fattas.

Behörighetskrav
För anställningen krävs examen i informatik på minst kandidatnivå. Krav är även att ha genomgått högskolepedagogisk utbildning. Om högskolepedagogisk utbildning saknas, kan en anställning ändå ske under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra utbildningen som då sker inom ramen för kompetensutvecklingstiden under de två första årens anställning. Merparten av undervisningen sker på svenska varför god förmåga att undervisa och handleda på svenska krävs.

Bedömningsgrunder
Vi lägger särskild vikt vid förmågan att planera, genomföra och utvärdera undervisningen på grundnivå inom aktuellt område samt förmågan att handleda. Av stor vikt är också god administrativ förmåga; meriterande är tidigare erfarenheter av programledarskap. Stor vikt läggs vid den sökandes förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater, studenter och externa intressenter. Meriterande är dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT-branschen. Personliga egenskaper som initiativförmåga och engagemang i verksamheten är viktiga.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på 50-100 % enligt överenskommelse. Tillträde önskas snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Vi ser gärna att du anger minst två referenspersoner. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med anvisningarna annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan skall bestå av:

 • personligt brev
 • CV
 • beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter
 • intyg från tidigare verksamhetsmiljöer samt redogörelse över personliga egenskaper i förhållande till anställningen
 • kopior på examensbevis och intyg
 • minst två referenspersoner skall anges

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. De underlag som inte kan skickas elektroniskt, exempelvis böcker, publikationer, dataprogram, ska skickas i tre exemplar till: 
Karlstads universitet
Registrator
651 88 Karlstad

Ange ref.nr REK2018/107
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Välkommen med din ansökan!


Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/107
Kontakt
 • Martin Löfgren, prefekt, 054-700 1975
 • Katarina Groth Jansson, studierektor, 054-700 2236
 • John Sören Pettersson, ämnesföreträdare , 054-700 2553
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
 • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2018-04-27
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Wróć do ofert pracy