Karlstads universitet / Institutionen för matematik och datavetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Bakgrund
Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap söker en vikarierande universitetsadjunkt i matematik under perioden 170814 - 180131 med placering på institutionen för matematik och datavetenskap.

Vid institutionen bedrivs forskning och utbildning inom matematik och datavetenskap. Matematikämnet har stora undervisningsuppdrag inom lärar- och ingenjörsutbildning. Ämnets forskning har två huvudsakliga inriktningar, matematik och matematikdidaktik. Forskningsområden inom dessa inriktningar är bland annat funktionsanalys, kinetisk teori, multiskal-modellering, analys och simuleringsmetoder för PDE, lärande och undervisning med digitala verktyg, lärares professionsutveckling i sociala medier, samt förskolans och förskoleklassens matematikundervisning.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår undervisning, kursutveckling och kursansvar inom ingenjörsutbildning och tekniskt-naturvetenskapligt basår. Kompetensutveckling ingår enligt gällande lokalt avtal. I anställningen ingår även samverkan med övriga delar av universitetet och det omgivande samhället. Därför är det viktigt, att den som kan komma i fråga för anställningen har en god förmåga att samarbeta i lärarlag och andra grupperingar.

Behörighetskrav
För anställning som universitetsadjunkt krävs relevant högskoleutbildning, till exempel magister- eller lärarexamen. Vidare krävs visad god pedagogisk skicklighet. Sökanden bör ha erfarenhet av undervisning på högskolenivå.

Bedömningsgrunder
Dokumenterad erfarenhet och visad skicklighet av undervisning i matematik på högskolenivå är särskilt meriterande. Forskarutbildning i matematik är särskilt meriterande. Då undervisningen sker på svenska är god förmåga att undervisa på detta språk särskilt meriterande.

Stor vikt fästs vid den sökandes personliga egenskaper, såsom samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater och studenter och förmåga att ta egna initiativ.

Villkor
Anställningen är ett vikariat på heltid från den 2017-08-14, eller enligt överenskommelse, till den 2018-01-31, med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Din ansökan ska bestå av:

  • Personligt brev
  • CV
  • Beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter
  • Intyg från tidigare verksamhetsmiljöer samt redogörelse över personliga egenskaper i förhållande till anställningen
  • Kopior på examensbevis och intyg
  • Minst två referenspersoner skall anges

Sista ansökningsdag: 2017-05-10

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2017/128
Kontakt
  • Anders Hedin, proprefekt, 054-700 21 25, a.hedin@kau.se
Facklig företrädare
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434, denita.gustavsson@kau.se
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714, thomas.bragefors@kau.se
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404, tony.ingemarsson@kau.se
Publicerat 2017-04-19
Sista ansökningsdag 2017-05-10

Wróć do ofert pracy