Karlstads universitet / HR-avdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Om praktiken

Nu letar vi efter dig som är lite extra nyfiken på hur det är att arbeta med HR-arbete på ett universitet. Vi erbjuder dig en intressant praktikplats där du får möjlighet att lära dig mer om våra olika funktioner, våra arbetsprocesser, arbetsrätt inom staten samt möjligheten att lära känna ett härligt gäng!

På HR-avdelningen är vi ca 20 medarbetare som arbetar både operativt och strategiskt med HR- och lönefrågor, där en viktig uppgift är att stödja cheferna i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR- avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats. Arbetet sker på uppdrag av universitetsledningen och fakulteterna. 

Du kommer till en avdelning med kollegor som drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och en öppenhet för nya sätt att arbeta. Arbetsmiljön präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål.

Arbetsuppgifter

Under din praktik på Karlstads universitet kommer du att bli introducerad till våra olika funktioner, arbetsprocesser och ansvar. Du kommer även att få en eller flera egna arbetsuppgifter som du ansvarar för:

Tidigare praktikanter har tex arbetat med följande arbetsuppgifter:

 • Utvärdera tidigare projekt eller samarbeten
 • Intervjua kollegor för att utveckla processer
 • Skapa guider
 • Undersöka kandidatupplevelser
 • Fortsatt utveckling av jämställdhetsarbete
 • Fortsatt utveckling av arbete med internationalisering
 • Analyserat våra annonser
 • Utvärderat doktorandernas introduktion

Praktiken kommer att vara förlagd 80% under dagtid mellan måndag till fredag. Praktiken kommer att vara förlagd under (valfri) följande period: 

 • Kort period: v.13-17 (25 mars – 26 april)
 • Lång period: v.13-22 (25 mars – 22 maj)

Vem är du?

Vi söker dig som studerar personal- och arbetsliv vid Karlstads universitet och har praktikperiod under våren 2024. Vi ser gärna att du har goda administrativa färdigheter samt lätt för att lära dig nya digitala arbetssätt och system. Du har även lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du haft tidigare administrativa yrkeserfarenheter och/eller kan påvisa ett stort intresse för att arbeta inom universitet eller statlig myndighet.

För att trivas hos oss är vi övertygade om att du är en individ med ett stort engagemang. Du har en god förmåga att kunna arbeta både självständigt och i samarbete med andra, samtidigt som du är en naturlig initiativtagare som alltid vill bidra till utveckling. 

Du är strukturerad i ditt arbetssätt, lyhörd gentemot andras behov och har en förmåga att bygga hållbara relationer i arbetslivet. I vår bedömning lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet.

Om processen

Sista ansökningsdag för en praktikplats för våren 2024 är den 23 november 2023. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi och vi vill gärna att du bifogar CV och en motivering till varför du vill praktisera hos oss, max en sida. Efter sista ansökningsdag kommer vi gå vidare med intervjuer.

Vid frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta HR-specialist Johanna Bjerre, johanna.bjerre@kau.se eller 076-112 53 08.

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-03-25
Löneform Obetald praktik
Antal lediga befattningar 1
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/245
Kontakt
 • Johanna Bjerre, 0761125308
Publicerat 2023-11-02
Sista ansökningsdag 2023-11-23

Tillbaka till lediga jobb