Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Institutionen för sociala och psykologiska studier

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap söker en projektassistent för att arbeta i forskningsprojekt vid ämnet socialt arbete vid Institutionen för sociala och psykologiska studier.

Ämnet ingår i en flerämnesinstitution tillsammans med sociologi, psykologi och genusvetenskap.

Här får du möjlighet att medverka i ett forskningsprojekt som genomförs i samarbete mellan Rädda Barnen och Karlstads universitet.  Forskningsprojektet är en utvärderingsstudie av Rädda Barnens skolmaterial och digitala spel ”Stopp! Min kropp!”. Syftet är att undersöka om barn i årskurs 2 och 3 får ökad kunskap om känslor, kropp, övergrepp, samtycke, hemligheter och säkerhet online genom att arbeta med ”Stopp! Min kropp!” i skolan. 

Som projektassistent kommer du att medverka vid rekrytering av deltagare, datainsamling och databearbetning.   

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att administrera rekrytering av deltagare samt bistå forskargruppen i datainsamling och databearbetning. I projektet kommer såväl intervjuer som enkätundersökning med barn att genomföras. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att arbeta med ett digitalt enkätverktyg, ha kontakt med vårdnadshavare, dokumentera och följa upp rekryteringsprocessen, ha kontakt med skolor samt transkribera intervjuer.  Du kommer att behöva vara tillgänglig dagtid under hela perioden, det vill säga under september till och med december. Datainsamling sker i hela landet. Övernattning kan förekomma. Förlängt uppdrag kan bli aktuellt. Arbetsuppgifterna är då desamma.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du på plats och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Kvalifikationer

För anställning krävs att du har minst 60 högskolepoäng inom det samhällsvetenskapliga området samt god administrativ förmåga. Kunskap i såväl kvalitativa som kvantitativa forskningsmetoder är meriterande. Goda kunskaper i svenska är av stor vikt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, gott omdöme, ansvarstagande, engagemang för verksamheten, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt till kollegor.

Villkor

Anställningen är en visstidsanställning på 20% under september till och med december 2023 med möjlighet till förlängning.  Tillträde sker i september 2023, efter överenskommelse.

Övrigt
Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.  Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • kopior på betyg, intyg och examensbevis.
  • två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 7 augusti 2023

Välkommen med din ansökan!                         

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde September 2023, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/142
Kontakt
  • Evelina Landstedt, universitetslektor/programled., 073-3019236,evelina.landstedt@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-08-07

Tillbaka till lediga jobb