Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Kommunikationschefen har en nyckelposition när det gäller att stärka Karlstads universitets varumärke, stärka den interna och externa kommunikationen samt bidra till att universitetets målsättningar och vision nås. Du kommer vara direkt underställd universitetsdirektören och ansvarar för kommunikationsavdelningens personal, verksamhet och dess utveckling. Arbetet sker i samverkan och nära dialog med universitetsledningen och företrädare för universitetets fakulteter, institutioner och avdelningar.

Välrenommerad forskning och utbildning stärker vår attraktionskraft bland nuvarande och kommande studenter och medarbetare samt gör oss till en intressant aktör för andra organisationer att samarbeta med. Som kommunikationschef förväntas du driva och utveckla arbetet med varumärket och att skapa effektiva kommunikationsprocesser samt profilera universitetet tillsammans med ledning, chefer och kommunikationsavdelningens 20 medarbetare. Ett viktigt uppdrag är att sprida information och kunskap om universitetets utbildning och forskning till olika målgrupper både i Sverige och internationellt. Avdelningen arbetar med kommunikation och marknadsföring av universitetets utbildning och forskning, mediehantering och PR, kommunikation till medarbetare, studenter och externa målgrupper, kriskommunikation, evenemang, forskarkonferenser, studentrekrytering samt webb och sociala medier.


Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs att du har förmågan att arbeta målinriktat, tänka nytt och trivs med att verka på både en strategisk och operativ nivå. Helhetsperspektiv, ett gott omdöme och god samarbetsförmåga är andra viktiga egenskaper. Ditt ledarskap ligger i linje med universitetets ledarskapsmålsättningar vilket bland annat innebär att du är:

  • en kommunikativ, trygg, tydlig och närvarande ledare som har förmåga att utveckla verksamheten och dess medarbetare.
  • lyhörd, skapar engagemang och kan omsätta goda idéer i praktisk tillämpning.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av liknande arbete i ledande befattning inom stora organisationer. Du ska ha aktuell erfarenhet av arbete inom kommunikation och marknadsföring samt en relevant akademisk utbildning inom kommunikationsområdet. Har du arbetat inom statlig verksamhet eller med forskningskommunikation är det meriterande. Det är även meriterande med arbetslivserfarenhet inom varumärkesarbete. Arbetet kräver att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

 Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.


Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag 2023-06-14

Ange referensnr: REK2023/128

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/128
Kontakt
  • Anne-Christine Larsson Ljung, Universitetsdirektör, 070-6885173
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb