Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar samhällsviktig kunskap som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och öppenhet och det är nära mellan människor, roller, ämnen och forskning. Grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i Värmland, en naturnära och kulturrik region där vi är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 700 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Handelshögskolan och arbetsvetenskap utlyser nu en adjunktstjänst i arbetsvetenskap.
Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) etablerades år 2009 och består av ämnena arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik (HHK | Karlstads universitet). Vår mission på Handelshögskolan är att utbilda ansvarstagande individer och bedriva forskning som gör betydande skillnad i samhället. 

Arbetsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som omfattar ett flertal perspektiv och teoretiska fält rörande arbete och arbetsliv. På ämnet bedrivs undervisning från grundläggande nivå till forskarutbildningsnivå inom arbetsvetenskap. Därtill ansvarar ämnet för programmet för personal och arbetsliv. Vad gäller forskningen inom ämnet har den kretsat kring områden som bland annat arbetsmarknaden, dess aktörer och funktionssätt; arbetets organisering, ledningsmodeller och ledarskap; arbetsvillkor och arbetsmiljö, teknik och digitalisering; relationen mellan arbete och övrigt liv; olika förhållningsätt till arbete och arbetets olika krav på estetik och engagemang samt makt och motstånd i arbetslivet.

Arbetsvetenskap utgörs för närvarande av två professorer, två docenter, två lektorer, en adjunkt/doktorand och sex doktorander.

Arbetsuppgifter

Anställningen som adjunkt i arbetsvetenskap är placerad vid Handelshögskolan, Karlstads universitet. Att vara adjunkt innefattar i första hand undervisning på grundnivå och avancerad nivå och tillhörande arbetsuppgifter. Förutom undervisning i specifikt kvantitativ metod innefattar arbetsuppgifterna undervisning på olika (arbetsvetenskapliga) kurser som för närvarande utgör programmet Personal och arbetsliv, 180 hp. Detta innefattar bland annat handledning av kandidatuppsatser och magisteruppsatser. I arbetsuppgifterna ingår också kursutveckling och programutveckling tillsammans med övriga lärare på ämnet. Även kursutveckling och undervisning inom uppdragsutbildning kan komma att ingå, samt arbetsuppgifter knutna till ämnets forsknings- och utredningsprojekt.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har minst kandidatexamen i arbetsvetenskap eller i närliggande ämne som bedöms relevant i relation till arbetsuppgifterna. Den sökande ska ha god arbetsvetenskaplig ämneskunskap.

För behörighet krävs även goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och i tal, då undervisning sker på båda språken.

Enligt Karlstads universitets anställningsordning ska lärare ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen såväl som genomförd högskolepedagogisk utbildning. Om utbildningen saknas, kan en anställning ändå ske, under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra den under de första två årens anställning. För behörighetskrav i övrigt hänvisas till Karlstads universitets anställningsordning

Bedömningsgrunder

Vid urval kommer särskild vikt att fästas vid din förmåga att självständigt bedriva undervisning inom ämnet arbetsvetenskap och i statistiska metoder.

Det är av stor vikt att ha god erfarenhet av undervisning och olika undervisande moment såsom föreläsning, handledning, seminarium/workshop, examination.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att vara självgående, analytisk förmåga, förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater och studenter, samt förmåga att ta egna initiativ och visa engagemang för verksamheten.

Meriterande är:

  • Pedagogiska utnämningar och att ha genomgått universitetspedagogiska kurser med olika inriktning och fokus.
  • Erfarenhet av kursutveckling.
  • Att själv ha tillämpat kvantitativ metod i det arbetsvetenskapliga fältet, dvs att ha kombinerat teori med praktik.

Anställningen tillsätts med den sökande som, efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet samt personliga egenskaper, bedöms ha de bästa förutsättningarna för att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av ämnet arbetsvetenskap.

Villkor

Anställningens omfattning är 100 % och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta och att  din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • Beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis, intyg från tidigare verksamhetsmiljöer och rekommendationsbrev som styrker tidigare erfarenheter.
  • Redogörelse för språkkunskaper
  • två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller. De underlag som inte kan skickas elektroniskt exempelvis böcker och publikationer, ska skickas till nedanstående adress.

Karlstads universitet
Hanna Ljungdahl
651 88 KARLSTAD

Sista ansökningsdag: 2023-12-13                               

Ange referensnr: REK2023/255

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/255
Kontakt
  • Marie-Therese Christiansson, prefekt, +4654-7002027
  • Kristina Palm, professor och ämnesföreträdare, 076-1092065
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-11-23
Sista ansökningsdag 2023-12-13

Tillbaka till lediga jobb