Karlstads universitet / Lärarutbildningens kansli

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Lärarutbildningens kansli är lärarutbildningsnämndens stöd i fullgörandet av nämndens uppdrag.
Kansliet arbetar huvudsakligen med utbildningssamordning, kvalitetsuppföljning och handläggning av den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU. Vid Karlstads universitet finns utbildningsprogram mot ämneslärare, grundlärare, förskollärare, yrkeslärare och speciallärare. Utbildningen bedrivs på campus och distans.

För att öka förbättra och förenkla handläggningen av den verksamhetsbaserade utbildningen kommer ett nytt stödsystem att implementeras under hösten -23 och våren -24. Under denna period behöver därför handläggarorganisationen stärkas upp med ytterligare 50% VFU handläggare.

Arbetsuppgifter

Som VFU-handläggare arbetar du med omväxlande uppgifter. Du arbetar självständigt inom ramen för den veckoplanering som VFU-handläggargruppen gemensamt gör upp. Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen att anskaffa och administrera VFU-placeringar till lärarstudenter, men också samverkan med utbildningssamordnare och programledare kring utvecklingen av VFU-verksamheten. Du arbetar med ett stort externt kontaktnät bestående av kommunala och andra skolhuvudmän i anskaffandet av VFU-placeringar.

Kvalifikationer

För anställningen krävs högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant i relation till arbetsuppgifterna. Du ska ha god kommunikativ och administrativ förmåga, liksom flexibilitet och förmåga att prioritera bland uppgifter. Vidare krävs också god samarbetsförmåga.

För anställningen krävs goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i de aktuella systemen eller arbete med VFU-samordning på kommunal nivå är meriterande.

Arbetet kan under vissa tidsperioder innebära en hög arbetsbelastning och du bör därför kunna hantera stress samt ha god förmåga att arbeta mot deadlines.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under perioden 2023-08-01 - 2024-06-30 med omfattning 50 %. 

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför
verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. 

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med kort beskrivning av dina tidigare erfarenheter i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV.
  • Handlingar som styrker tidigare erfarenheter, exempelvis anställningsintyg, examensbevis,
    rekommendationsbrev.
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07.

Ange referensnr: REK2023/131

Välkommen med din ansökan!

 

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-01
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/131
Kontakt
  • Johan Lundh, kanslichef, +46547002037
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb