HR-avdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Har du stor erfarenhet inom HR och söker nya utmaningar? Karlstads universitets HR-avdelning söker en driven medarbetare som vill arbeta med kvalificerat HR-arbete. Vill du dessutom tillbringa dina dagar i en utvecklande, akademisk miljö på en av Värmlands största arbetsplatser är du kanske rätt person för oss.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett mångfacetterat arbete, där ett av de främsta uppdragen är att vara ett kvalificerat stöd i HR-frågor till universitetets ledning, chefer och HR-avdelningens övriga medarbetare. En annan viktig del av arbetet är att driva, utveckla och implementera HR-processer, riktlinjer samt policys för att i nästa steg förverkliga dem i operativa åtgärder. Som HR-strateg har du en utåtriktad roll, där du bland annat förväntas leda och delta i arbetsgrupper, etablera kontakter, delta i nätverk samt genomföra interna informationsinsatser och utbildningar inom ditt ansvarsområde. Därutöver ingår det i rollen att göra utredningar, skriva rapporter och svara på olika typer av förfrågningar. Ditt arbete kommer vara särskilt inriktat mot strategisk kompetensförsörjning, omställning, förhandlingar samt juridiska frågor kopplat till arbetet på HR. Universitetet går mot en allt mer internationaliserad och digitaliserad verksamhet vilket förutsätter ett utvecklingsarbete där du också förväntas bidra.

Vid HR-avdelningen finns knappt 20 medarbetare. Du kommer att ingå i ett mindre team på fyra personer. Gruppen arbetar övergripande och på en strategisk nivå, med frågor som spänner över hela HR-området. På HR-avdelningen finns även HR-specialister, HR-controller, HR-administratör och lönekonsulter.

Välkommen till en HR-avdelning som drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och öppenhet för nya sätt att arbeta. Vår arbetsmiljö präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR-avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Läs gärna mer om vår avdelning: https://www.kau.se/om-universitetet/organisation/var-verksamhet/centrala-stodfunktioner/hr-avdelningen

Vem är du?

Vi söker dig som har goda kunskaper inom arbetsområdet, flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en relevant akademisk utbildning. Fördjupad kunskap inom något av områdena som rör internationalisering, villkor för högre utbildning eller digitalisering behövs för den här rollen. Erfarenhet av att leda projekt och större utvecklingsarbeten är också meriterande.

Då arbetet är mångfacetterat behöver du kunna hantera stor variation av olika arbetsuppgifter och utföra ditt arbete både på svenska och engelska. För att lyckas i arbetet behöver du också vara en god kommunikatör, utvecklingsinriktad och drivande. Helhetsperspektiv, flexibilitet, förmåga att etablera kontakter och samverka med din omgivning är andra viktiga egenskaper. Vi lägger stor vikt vid att du är rätt person för arbetet, samt att du är en lagspelare som aktivt bidrar till HR-avdelningens vision.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning heltid. Start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • personligt brev
  • CV
  • kopior på ev. tidigare examensbevis och intyg
  • minst två referenspersoner

Sista ansökningsdag 2023-03-13

Vi ser fram emot din ansökan, välkommen!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/30
Kontakt
  • Ingrid Ganrot, HR-chef , 054-7001703
  • Fredrik Kessler, biträdande HR-chef , 054-7001959
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-02-13
Sista ansökningsdag 2023-03-13

Tillbaka till lediga jobb