Karlstads universitet / HR-avdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Vill du arbeta med statistik och system i kombination med många kontaktytor i organisationen? Lockar en kreativ arbetsplats i en akademisk miljö? Då kanske du är vår nya kollega!

Om tjänsten

Effektiva HR-system, analys och uppföljning genom HR-nyckeltal och statistik spelar en viktig roll för verksamhetsstödet och HR-processerna. I den här rollen kommer du att arbeta operativt och strategiskt med dessa frågor och blir en viktig kugge i det utvecklingsarbete vi har framför oss.

HR-controllerns främsta uppdrag är att vara systemspecialist och statistikansvarig inom HR. Du kommer att utgöra en nyckelroll på avdelningen där du bland annat kommer arbeta med nyckeltal, analys, årsredovisning, underlag till verksamhet och ledning samt som förvaltningsledare och systemförvaltare för avdelningens system. Systemförvaltarskapet för vårt lönesystem innebär exempelvis utveckling, administration och förvaltning. Vidare innebär rollen att arbeta med utredningar, utbildning samt vägledning och praktiskt stöd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning heltid och placering i Karlstad.

Start enligt överenskommelse.

Vad erbjuder vi dig? 

På HR-avdelningen är vi 19 medarbetare som arbetar både operativt och strategiskt med HR-frågor. Arbetet sker på uppdrag av universitetsledningen och fakulteterna och en viktig uppgift är att stödja chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR- avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Hos oss erbjuds du goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer till en avdelning med kollegor som drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och en öppenhet för nya sätt att arbeta med en arbetsmiljö som präglas av en stark laganda.

Vi rekryterar efterträdaren till vår kollega som planerar att gå i pension vilket innebär att du får goda möjligheter till upplärning och introduktion i rollen.

Vem är du?

Vi söker dig som har goda kunskaper inom arbetsområdet, erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en relevant akademisk utbildning inom till exempel HR, ekonomi, statistik eller systemvetenskap.

För att lyckas i arbetet behöver du vara självgående, utvecklingsinriktad och med en känsla för detaljer. Rollen ställer stora krav på din analytiska sida samt förmåga att etablera kontakter och skapar goda relationer med din omgivning. Då vi går mot en verksamhet som blir mer internationell bör du kunna arbeta både på svenska och engelska.

Det är meriterande men inget krav att du har kunskap inom HR, lön eller ekonomi. Vi lägger stor vikt vid att du är rätt person för arbetet, din utvecklingspotential och förutsättningar att göra ett bra jobb hos oss!

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt på 070 220 62 60 eller Josefine Appel på 076 017 40 25.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • personligt brev
  • CV
  • kopior på ev. tidigare examensbevis och intyg
  • minst två referenspersoner

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sista ansökningsdag är 16 maj.

Skicka in din ansökan via länken nedan:

https://testhuset.teamtailor.com/jobs/1740556-hr-controller-karlstads-universitet

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2022/130
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054-7001404
Publicerat 2022-04-29
Sista ansökningsdag 2022-05-16

Tilbake til ledige stillinger