Karlstads universitet / Enheten för studentstöd

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Avdelningen för utbildningsstöd består av verksamheterna antagning, ladok, examen, tentamensamordning, VAL samt enheten för studentstöd. Inom enheten för studentstöd finns studie- och karriärvägledningen, studenthälsan, samordning av riktat pedagogiskt stöd, samverkanskoordinatorer och International Office.

Ett av de arrangemang som genomförs årligen av enheten för studentstöd är Hotspot, Karlstads universitets jobbmässa som har arrangerats i över 20 år. Det är en stor mässa med många kringarrangemang och bygger på samarbete mellan Karlstads universitet, studenter vid lärosätet, näringsliv och offentliga organisationer.

Hotspot drivs i projektform under perioden augusti till mars och innehåller olika aktiviteter under hela löptid även om mässan i slutet av projektet är huvudaktiviteten. Projektet leds av en projektledare vid enheten för studentstöd och projektetdeltagarna består av studenter från Karlstads universitet som bildar olika arbetsgrupper. Arbetsgrupperna har sedan olika funktioner och uppgifter gentemot studenter och studentföreningar vid lärosätet men även gentemot jobbmässans deltagande arbetsgivare.

Enheten för studentstöd söker nu en projektassistent för Hotspot.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent för Hotspot 2022 kommer du att stödja projektledaren med arbetsuppgifter såsom:

 • Hjälpa projektets arbetsgrupper med att upprätta projektplanering för respektive grupp
 • Stötta projektdeltagarnas arbete med Podio
 • Administrera projektets möten (kallelser, bokningar, anteckningar) samt projektverktyget Podio
 • Planera och genomföra rekryteringskampanj (projektmedlemmar) under höstterminen
 • Stötta projektgruppen i ekonomiska frågor
 • Ansvara för Hotspotrummet och Hotspotförrådet
 • Finnas som stöd till arbetsgruppen i arbetsuppgifter som försäljning av monterplatser, planering av mässans utformning och löpande marknadsföringsaktiviteter i projektet mot studenter på Karlstads universitet.

Kvalifikationer

I och med det omfattande samarbetet med studenter söker vi dig som studerar eller har en fot kvar i studentlivet med nyligen avslutade studier, inte mer än två år sedan. Du har kompetens inom och erfarenhet av projektarbete, gärna projektledning. Du har god organisationsförmåga samt goda kunskaper i hantering av sociala medier. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga. Du är prestigelös och har en förmåga att entusiasmera dina kollegor och våra samarbetspartners.

Villkor

Anställningen är en visstidsanställning på deltid på 50% mellan oktober till december 2021 med möjlighet till förlängning. Upplägg på deltidsarbete enligt överenskommelse. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Skickas in elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut.

Sista ansökningsdag: 2021-10-22

Ange dnr. REK 2021/207

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/207
Kontakt
 • Britt Ovlien-Säll, Enhetschef, 054-700 2411
 • Julia Strandman, Projektledare, 073-0828865
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
 • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054-700 1404
Publicerat 2021-10-08
Sista ansökningsdag 2021-10-22
Logga in och sök jobbet

Tilbake til ledige stillinger