Karlstads universitet / IT-avdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Är det din förmåga att driva projekt eller ditt stora intresse för IT-säkerhetsarbete som gör dig till vår nästa kollega? Vi växer och just nu söker vi vår nästa IT-tekniker inom IT-säkerhet och nätverk. Välkommen med din ansökan. 

Beskrivning

IT-avdelningen är en av de centrala stödfunktionerna och vi är drygt 35 medarbetare. Avdelningen fungerar som servicefunktion gentemot hela universitetet och bidrar med utveckling och stöd inom IT-säkerhet, verksamhetssystem, support, telefoni och AV-teknik. Avdelningen jobbar i team med olika kompetensområden som till exempel IT-stöd för personal och studenter, drift, underhåll och utveckling av verksamhetssystem.


Arbetsuppgifter

Som IT-tekniker blir du en del av ett team på idag två personer som arbetar med universitetets hela nätverk samt alla IT-säkerhetsfrågor som berör universitetets verksamhet. Teamet är litet men kännetecknas av samarbetsvilja och gott humör. Arbetstempot är högt och vi måste ofta omprioritera och kraftsamla för att möta de förväntningar som ställs på oss. I IT-säkerhetsfrågor kommer du förutom teamet även att arbeta med en tvärfunktionell arbetsgrupp med representanter från övriga team inom avdelningen samt tillsammans med informationssäkerhets och dataskyddsfunktionen som är placerad inom en annan avdelning.

Kvalifikationer

För anställning som IT-tekniker ser vi gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande relevant utbildning alternativt relevant dokumenterad erfarenhet inom IT-sektorn.

Erfarenhet vi söker:

 • Kunskap, intresse och erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
 • Kunskap, intresse och erfarenhet av nätverksteknologi
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta projektorienterat och leverera mot distinkta mål
 • Kunna arbeta både som projektledare för projekt men även som en del i ett projekt

Du bör ha intresse av olika sorters IT-säkerhetsinfrastruktur tillsammans med en vilja att hjälpa våra användare till ett IT-säkert beteende och ha förmågan att delta i olika sorters riskanalyser och IT-säkerhetsbedömningar vid införande av nya tjänster.

Har du erfarenhet av olika projektmetoder, IT-säkerhetsramverk, ser vi även det som meriterande.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter ska du ha en god problemlösningsförmåga, du har lätt för att prioritera och sätter fokus på rätt saker. Du är intresserad av att förvalta de lösningar du är med att utveckla. Arbetet kräver att du är serviceinriktad och kan arbeta på ett strukturerat och självständigt sätt. Eftersom du är en del av ett team, är det av stor vikt att du har lätt för att samarbeta. Du har mycket goda språkkunskaper och kan uttrycka dig väl på svenska och/eller engelska, såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som person är du självgående. Du gillar att sätta ribban högt och söker aktivt utmaningar i ditt arbete. För att trivas hos oss behöver du tycka om att ha många projekt på gång samtidigt, och ha lätt för att anpassa dig till nya situationer.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan tillämpas.

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
 • CV.
 • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
 • Redogörelse för språkkunskaper.


Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag är 2021-08-15

Välkommen in med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakter med säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2021/118
Kontakt
 • Mats Möller, IT-chef, 054 700 2150
 • Tom Ericson Furufors, Systemtekniker, 054 700 2026
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054 700 1714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054 700 1434
 • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2021-06-14
Sista ansökningsdag 2021-08-15

Tilbake til ledige stillinger