Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Handelshögskolan utlyser nu en anställning som gästforskare i arbetsvetenskap. Arbetsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som omfattar många perspektiv på arbete och arbetsliv. Arbetsvetenskapen studerar bland annat människors arbetsvillkor, arbetsorganisationer och ledarskap, samt belyser också arbetsmarknad i både ett nationellt och internationellt perspektiv. Makt- och inflytandefrågor, arbetsmarknadsrelationer, segregationsmönster på arbetsplatser och på arbetsmarknaden, arbetsmiljö, relationen mellan arbete och övrigt liv, arbete och identitet, migration, avreglering, anställningsformer, arbete och teknik är exempel på områden som studeras. Ämnet arbetsvetenskap på Handelshögskolan vid Karlstads universitet utgörs idag av ett femtontal personer varav två professorer, en docent, tre lektorer och ett tiotal doktorander.

Arbetsuppgifter
Anställningen som gästforskare i arbetsvetenskap är placerad vid Handelshögskolan och kommer att knytas till pågående forskning inom arbetsvetenskap, men samtidigt bredda densamma. Målet är att forskningen ska bidra med kunskap som har relevans för såväl akademi som praktiker. Mer precist kommer anställningen riktas mot det problemkomplex som rör det digitaliserade arbetslivet och frågor som rör gränsen mellan arbete och övrigt liv. Här förväntas gästforskaren att stärka den vetenskapliga miljön genom såväl sampubliceringar som gemensamma forskningsansökningar.
Då ämnet är i behov av att stimulera den egna forskningen inom områdena ledarskap samt grupp- och organisationsutveckling kombinerat med frågor som rör engagemang och välbefinnande är kompetens inom detta område meriterande.
Förutom publiceringar och forskningsansökningar arbetar ämnet kontinuerligt med att stärka samarbetet med det omgivande samhället varför gästforskaren förväntas att aktivt vara en del av även detta arbete. 

Behörighetskrav
Behörig till anställning som gästforskare är den som har avlagt doktorsexamen inom arbetsvetenskap eller har motsvarande vetenskaplig kompetens som bedöms särskilt relevant i relation till arbetsuppgifterna.

Bedömningsgrunder
Vid urval kommer stor vikt att fästas vid den sökandes vetenskapliga meriter av relevans för tjänstens inriktning. Detta gäller inte minst publiceringar såväl nationellt som internationellt. Stor vikt kommer också fästas vid den sökandes förmåga till självständigt arbete och hens förmåga att söka och erhålla forskningsmedel, samverka med det omgivande samhället och i samarbete med andra bedriva forskning av hög kvalitet.

Villkor
Anställningen är på deltid med omfattning 20 % och tidsbegränsad i 24 månader från och med tillträde. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är ditt ansvar som sökande att ansvara för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen vid ansökningstidens slut och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där den sökande kort beskriver sig själv och sina forskningsintressen i relation till tjänstens inriktning (max 2-3 sidor)
  • Meritförteckning med vidimerade kopior av betyg, examensbevis, etc
  • Kopia av doktorsavhandling och andra relevanta publikationer
  • Övriga handlingar som sökanden önskar åberopa
  • Två referenspersoner eller rekommendationsbrev

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Samtliga handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Skicka inte länkar till dem. De underlag som inte kan skickas digitalt skickas istället i ett exemplar till:

Karlstads universitet
Registrator
651 88 KARLSTAD

Ange referens: REK2019/78

 
Sista ansökningsdag: 2019-04-10

Välkommen med din ansökan!


Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/78
Kontakt
  • Ann Bergman, professor, ämnesföreträdare, 054-700 1524
  • Lars Ivarsson, universitetslektor, studierektor, 054-700 1565
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-03-19
Sista ansökningsdag 2019-04-10

Tillbaka till lediga jobb