Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Universitetsbiblioteket

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Universitetsbiblioteket har idag cirka 30 medarbetare och är en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid universitetet. Verksamheten omfattar både biblioteks- och förlagsverksamhet. Universitetsbiblioteket är i ständig utveckling och försöker hitta nya vägar för effektiv informationsförsörjning till dess användare. Kommunikation och lyhördhet gentemot studenter, lärare och forskare präglar verksamheten vid universitetsbiblioteket.

Nu söker vi en IT-bibliotekarie, är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med utveckling och drift av våra IT-system, webb och databaser. Målet är att ge våra användare tillgång till den elektroniska information de behöver på ett så enkelt men samtidigt smidigt sätt som möjligt. Omvärldsbevakning ingår som en central del i arbetet.

Vår IT-miljö idag omfattar bibliotekssystemet Sierra, Discoverytjänsten EDS (inklusive länkserver) samt ett cirka 100-tal databaser från svenska och internationella leverantörer. Vi använder DiVA som lokalt arkiv för universitetets publikationer. Som CMS använder vi Drupal. Du deltar även i den dagliga verksamheten vid biblioteket vilket innebär att du ger stöd till universitetets anställda och studenter i deras arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt annan IT-inriktad högskoleutbildning. Du har en bred kompetens inom IT-området och kan bidra till att utveckla lösningar på egen hand. Erfarenhet av att arbeta med IT-frågor vid bibliotek, förlagsbransch eller universitet är meriterande, liksom även erfarenhet av att arbeta med metadata eller enklare programmering av API:er, javascript och liknande.

Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer samt har god kommunikativ förmåga. Du har även förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Du är strukturerad och effektiv i ditt sätt att arbeta. Du har en stark vilja till utveckling och tar gärna till dig nya utmaningar. Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Intresserad?

Vi kan erbjuda dig en spännande och kreativ arbetsplats i en akademisk miljö. Goda anställningsvillkor och en arbetsmiljö som ger ett positivt utbyte i form av arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan ska skrivas på svenska och innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll samt för anställningen relevanta betygskopior.

Sista ansökningsdag: 2019-03-17

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/41
Kontakt
  • Jakob Harnesk, Biblioteksdirektör, 054-700 1730
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-02-07
Sista ansökningsdag 2019-03-17

Tilbake til ledige stillinger