Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Medie- och kommunikationsvetenskap är en del av Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. Medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet är en attraktiv utbildnings- och forskningsmiljö. Gränsöverskridande kontakter och globala perspektiv är självklara i vårt arbete. Gäster som besöker oss beskriver dessutom ofta det mycket goda arbetsklimatet och ett fika i världsklass. Detta i kombination med forskning på toppnivå gör att vi har en helhet som sticker ut ur mängden. Vi behöver nu förstärka vår lärarkår med en universitetsadjunkt och hoppas att du vill vara med och utbilda framtiden!

Grundutbildning genomförs i huvudsak inom två stora utbildningsprogram Kommunikation & PR samt Medier och Kommunikation. Det senare med de två spåren Visuell kommunikation och design samt ett alldeles nytt spår Digitala medier och analys. Ett flertal fristående nischkurser både på campus och på distans utgör valbara kurser för ämnets studenter.

Mer information om universitetet finns på www.kau.se och mer information om ämnet finns på www.kau.se/media.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare vid ämnet kommer du främst att undervisa inom utbildningsprogrammen, fristående kurser och i förekommande fall uppdragsutbildningar. Undervisningen sker framför allt i kurser inom grafisk formgivning, typografi och visuell kommunikation. Undervisning, handledning, examinationer, kursansvar och kursutveckling ingår i tjänsten, liksom att aktivt delta i ämnets och institutionens utvecklingsarbete rörande undervisning och samverkan med det omgivande samhället.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller annat närliggande område som bedöms som relevant för anställningen. Dessutom krävs god pedagogisk skicklighet och genomförd högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvade motsvarande kunskaper. Om högskolepedagogisk utbildning saknas, kan en anställning ändå ske under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra utbildningen och att den inplaneras inom ramen för kompetensutvecklingstiden under de två första årens anställning.

Vi lägger särskild vikt vid att du har bred yrkesmässig praktisk erfarenhet från arbete med grafisk formgivning, typografi, trycksaksproduktion och digital formgivning, samt att du har erfarenhet av undervisa på universitets-/högskolenivå inom grafisk design och kreativa designprocesser.

Vi lägger stor vikt vid att du har en bred kunskap kring medie- och kommunikationsvetenskap, att du har erfarenhet av att undervisa och handleda på många olika kurser med praktisk inriktning på grundläggande högskolenivå samt att du har god samarbetsförmåga och förmåga att ta egna initiativ.

Eftersom ämnet är en internationell miljö och det förekommer undervisning på engelska lägger vi även stor vikt vid att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi fäster också stor vikt vid den sökandes förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater och studenter samt att planera och genomföra sitt arbete med hög kvalité inom givna tidsramar.

Det ses också som meriterande om den sökande har:

• erfarenhet av att undervisa både på svenska och engelska,
• erfarenhet av kursutveckling och webbaserad undervisning samt
• erfarenhet av samverkan även med det omgivande samhället.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med start 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Omfattningen är 75 %. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs via Karlstads universitets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi och ska bestå av:

- CV
- personligt brev
- beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter
- redogörelse över personliga egenskaper i förhållande till anställningen
- intyg på högskolepedagogisk utbildning eller redogörelse för motsvarande kunskaper
- kopior på examensbevis och intyg i övrigt
- kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Skicka inte enbart länkar till dem. De underlag som inte kan skickas elektroniskt, exempelvis böcker och publikationer ska skickas i tre exemplar till: Karlstads universitet, Registrator, 651 88 KARLSTAD, Ange ref.nr. REK2019/207.

Sista ansökningsdag: 2019-11-08
Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/207
Kontakt
  • Christer Clerwall, 054-700 11 06
  • Susanne Almgren, 054-700 24 10
  • Michael Karlsson, 054-700 14 77
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 17 14
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 14 34
Publicerat 2019-10-18
Sista ansökningsdag 2019-11-08

Terug naar vacatures