Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / HR-avdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Vill du fokusera på HR-system, digitalisering och analys, kombinerat med ett brett HR-arbete? Just nu finns möjlighet att göra det i en händelserik och kreativ miljö på en av Värmlands största arbetsplatser.

Beskrivning

På HR-avdelningen arbetar vi med frågor som sträcker sig över hela HR-området, både på operativ och strategisk nivå. Prioriterade uppgifter för oss är att stödja verksamhetens chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Vi driver och utvecklar HR-processer inom bland annat kompetensförsörjning, arbetsmiljö, ledar- och medarbetarskap samt lönebildning. I avdelningens uppdrag ingår även att förvalta de HR-administrativa systemen och ansvaret för myndighetens löneadministration. Läs gärna mer om vår avdelning: https://www.kau.se/om-universitetet/organisation/var-verksamhet/centrala-stodfunktioner/hr-avdelningen

Avdelningen drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och öppenhet för nya sätt att arbeta. Vår arbetsmiljö präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR-avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Din roll

Att vara HR-specialist vid Karlstads universitet är ett mångfacetterat och utåtriktat arbete. Vi söker nu dig som ska arbeta med att ge kvalificerat chefsnära stöd, vägledning och service till universitetets chefer i HR-frågor, bland annat rekrytering, anställningsfrågor, rehabilitering, arbetsmiljö, omställning och arbetsrätt. Du ingår i ett team med övriga HR-specialister på avdelningen. Därutöver kommer du ha ett särskilt uppdrag att arbeta med digital utveckling, statistik, analys och nyckeltal inom HR-området, tillsammans med avdelningens HR-controller och avdelningens systemspecialister.

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt relevant utbildning på högskolenivå, företrädesvis inom HR-området och gärna med inriktning mot IT eller ekonomi. God kompetens inom det arbetsrättsliga området är en förutsättning. Du behöver också ha erfarenhet av självständigt arbete inom exempelvis digitala utvecklingsprojekt, systemutveckling och analys.

För att trivas och lyckas i rollen utför du ditt arbete med stort engagemang. Du är självgående och har ett utvecklingsfokus. Du trivs i en miljö där behov och förutsättningar kan växla snabbt vilket ställer krav på prioriteringar. Det är också betydelsefullt att du är lyhörd och har förmågan att skapa goda och förtroendefulla relationer. Arbetet förutsätter mycket god administrativ förmåga, analytisk förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, på svenska och engelska. Dina personliga egenskaper och utvecklingspotential är självklart viktiga för oss.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning heltid. Start 2024-10-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Du ansöker i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av dina kvalifikationer i förhållande till arbetsuppgifterna
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.


Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2024-07-01

Ange referensnr: REK2024/125

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/125
Kontakt
  • Ingrid Ganrot, HR-chef, 054-7001703, ingrid.ganrot@kau.se
  • Ida Henriksson, HR-specialist, 0730959583, ida.henriksson@kau.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb