Karlstads universitet / Enheten för studentstöd

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Inom avdelningen för utbildningsstöd finns bland annat enheten för studentstöd med verksamheter som studenthälsa, studie- och karriärvägledning, riktat pedagogiskt stöd, International Office och samverkanskoordinatorer. Enheten erbjuder bland annat stöd för studenter med avseende på deras kontakter med arbetsliv, till exempel via examensarbeten, praktik, karriärcoachning, studentprojekt, mentorskap samt olika samverkansprojekt såsom jobbmässan Hotspot och Näktergalen.

Arbetsuppgifter

I rollen som samverkanskoordinator kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att driva och projektleda genomförandet av Karlstads universitets årliga jobbmässa Hotspot. Hotspot arrangeras av enheten för studentstöd tillsammans med en arbetsgrupp av studenter. Mässan syftar bland annat till att ge studenter möjlighet att arbeta med ett verkligt projekt under studietiden som också bidrar till att studenter knyter arbetslivskontakter. Din roll är att koordinera genomförandet och leda den arbetsgrupp som tillsammans arrangerar mässan. Du kommer ha det övergripande ansvaret för tillsättning av arbetsgruppen, organisering av logistik, försäljning av monterplatser, sponsorarbete och annat planeringsarbete kring mässan. Du coachar studentgruppens deltagare och säkerställer genomförandet av mässan enligt krav och riktlinjer från universitetet.

Andra arbetsuppgifter knutna till enhetens arbete med studentsamverkan kan också komma att ingå i arbetsuppgifterna. Exempel på dessa arbetsuppgifter är arbete med universitetets karriärportal, driva mentorprogram och kontakt med universitetets programledare.

För att möta studenter och ämnesmiljöerna, bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten, förväntas du förlägga huvuddelen av din arbetstid på plats på universitetet men viss möjlighet till hemarbete finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, samt erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter på universitet/högskola. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att etablera goda kontakter i din omgivning då anställningen kommer att innebära ett nära samarbete mellan projektgrupp, olika företag och andra organisationer. Du behöver också ha en god kännedom om studentlivet och förståelse för målgruppen och dess förutsättningar och behov.

Vidare krävs att du kan arbeta självständigt, är ansvarsfull och strukturerad med förmåga att hantera mångfacetterade frågor och god förmåga att lösa problem. Du tar egna initiativ och din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Du behöver vara en god kommunikatör och ha god administrativ förmåga.

Kunskap om universitetet och dess utbildningar är meriterande samt erfarenhet av att tidigare driva projekt som inkluderar samverkan med olika företag och andra organisationer. Kunskaper i nätverksbyggande via LinkedIn, kunskaper i Podio samt webverktyget Drupal är meriterande.

Då dina kontakter kan komma att vara engelskspråkiga, krävs det goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och i skrift.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på 100 % med start snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Du ansöker i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av dina kvalifikationer i förhållande till arbetsuppgifterna
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.


Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2024-05-24                                    

Ange referensnr: REK 2024/95

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/95
Kontakt
  • Dan Guttke, +46547001792, dan.guttke@kau.se
Facklig företrädare
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434, denita.gustavsson@kau.se
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714, thomas.bragefors@kau.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb