Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

På Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) får du möjlighet att arbeta i en inspirerande miljö tillsammans med engagerade lärare på både grund- och masternivå. Du får också möjlighet att följa starka forskningsgrupper såväl i ämnesmiljöer som i flervetenskapliga forskargrupper. Hos oss blir du en del i arbetslag tillsammans med de lärare som arbetar inom samma områden. Tillsammans driver och vidareutvecklar lärarna de kurser de arbetar i och här vill vi att du deltar också. 

Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startades år 2009 och består av ämnena arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi, projektledning och statistik.

Ämnet informatik vid Karlstads universitet bedriver undervisning inom ett masterprogram och tre program på grundnivå: IT-designprogrammet, Webbutvecklarprogrammet samt distansprogrammet IT, projektledning och affärssystem. Läs gärna mer om vårt ämne på vår hemsida: kau.se/informatik

Arbetsuppgifter

Vi söker en pedagogiskt intresserad person med tekniskt kunnande och stort intresse för undervisning som aktivt vill arbeta som lärare i informatiks utbildningar på grundnivå.

Arbetsuppgifterna består till största delen av undervisning, laboratioriehandledning och grupphandledning av studenter på både campus- och distanskurser samt kursadministration. En del forsknings- och undervisningsstöd i användarlaboratoriet ingår dessutom.

Behörighetskrav

För anställningen krävs examen i informatik på minst kandidatnivå. Undervisningsspråk är i huvudsak svenska varför förmåga att undervisa på svenska krävs.

Enligt Karlstads universitets anställningsordning ska lärare ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl såväl som genomförd högskolepedagogisk utbildning. Om utbildningen saknas, kan en anställning ändå ske, under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra den under de första två årens anställning. För behörighetskrav i övrigt hänvisas till Karlstads universitets anställningsordning.

Bedömningsgrunder

Vi lägger särskild vikt vid dokumenterad erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera undervisning på grundnivå inom nämnda områden.

Särsild vikt läggs vid din vana att arbeta i arbetslag samt förmåga att skapa goda relationer till studenter, kollegor och externa intressenter.

Vi lägger stor vikt vid erfarenhet av handledning i datorlaborationer och projektarbeten av studenter på campus och distans.

Av stor vikt är också kunskaper inom användbarhet på webben och andra IT-system.  

Meriterande är även erfarenhet av relevanta IT-system inom kurser och forskning, liksom av lärplattformen Canvas.

Meriterande är erfarenhet som deltagare eller projektassistent i forskningsprojekt.

Meriterande är kunskap om informatiks kurser vid Karlstads universitet.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på 100 % med tillträde tidigast 2024-07-01. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska danska eller engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev med beskrivning av dina kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • Beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis, intyg från tidigare verksamhetsmiljöer och rekommendationsbrev som styrker tidigare erfarenheter, inte minst personliga egenskaper
  • Redogörelse för språkkunskaper, eventuella intyg på språkkurser o.d.
  • Två referenser, där minst en är från tidigare eller nuvarande chef

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller. De underlag som inte kan skickas elektroniskt, exempelvis böcker och publikationer, ska skickas till nedanstående adress:

Karlstads universitet
Hanna Ljungdal
651 88  KARLSTAD

Sista ansökningsdag:  2024-04-30

Ange referensnummer: REK2024/76

 

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde tidigast 1 juli 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/76
Kontakt
  • Marie-Therese Christiansson, prefekt, +46547002027
  • John Sören Pettersson, ämnesföreträdare, +46547002553
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb