Karlstads universitet / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Sapere Aude – Introducing Karlstad University - YouTube
Är du nyfiken på en karriär i akademin eller kanske bara vill ha ett extraarbete vid sidan av studierna? Ta chansen att bli amanuens och bygg din kompetens, ditt CV och skaffa värdefulla referenser inför kommande jobbsökande!

Beskrivning

Biologiämnet har ca 40 anställda och tillhör Institutionen för miljö- och livsvetenskaper inom Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap. Vid ämnet bedrivs forskning inom ekologi, evolution och biologididaktik. Den ekologiska forskningen bedrivs i huvudsak inom forskargruppen NRRV och består av grundläggande och tillämpad forskning i sjöar, vattendrag och omgivande landskap. Forskningsområden inkluderar vattenkraftens effekter på akvatiska och terrestra miljöer, invasiva arter, hotade fisk- och evertebratarter. Läs gärna mer om oss och vår forskning på våra hemsidor: kau.se/biologi och kau.se/nrrv. Du kommer att jobba inom ett projekt som undersöker korttidsregleringens effekter på isbildning och strandvegetation. Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats med engagerade medarbetare från hela världen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som amanuens i biologi är:

 • Medarbete under datainsamling vid vattendrag i norra och mellersta Sverige. Detta innebär att du är flexibel och beredd att bo på annan plats upp till cirka 1 vecka. Arbetsfördelningen kommer att vara ojämn med tydliga arbetstoppar några veckor under våren och hela augusti. Dessutom kräver fältarbetet att du är van vid att röra dig i svår terräng.
 • Datahantering och -management. Du ska lägga in och organisera alla fältdata, vilket innebär att du jobbar på plats i Karlstad i tätt samarbete med andra projektmedlemmar.
 • Litteratursök och andra typer av research.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Behörighetskrav

 • Antagen till mastersprogrammet i biologi vid Karlstads universitet
 • Körkort behörighet B
 • Goda kunskaper i svenska.

Bedömningsgrunder

Av särskild vikt

 • Erfarenheter av fältarbete vid vattendrag
 • God artkunskap angående växter i strandvegetationen

Av stor vikt

 • Erfarenheter av datahantering och dataanalys
 • Personliga egenskaper enligt nedan.

Vi söker dig som är flexibel och kan anpassa sig till ändrade omständigheter. Du har en mycket god samarbetsförmåga, dvs. du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt, och du ska vara strukturerad, dvs. kunna organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Dessutom ska du vara stabil och kontrollerad i stressituationer.

Villkor

Anställningen som amanuens omfattar 40 % av heltid. Arbetets förläggning kan komma att variera över tid och sker enligt överenskommelse. Tillträde tidigast 2024-04-22, till och med 2024-09-22.
Anställningen kan komma att förlängas, dock sammanlagt längst tre år, under förutsättning att behörighetskravet fortfarande är uppfyllt.

Ansökan

Till ansökan bifogar du väl dokumenterade meriter. Du ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med anvisningarna annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV
 • personligt brev, med beskrivning av dina kvalifikationer och intressen i förhållande till anställningens innehåll
 • kopior på betyg samt ev. tidigare examensbevis och intyg
 • intyg på pågående studier (eller antagningsbevis till mastersprogrammet i biologi)
 • minst två referenspersoner (till exempel lärare eller tidigare chefer)

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte enbart länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2024-03-18

Ange referensnr: REK2024/47                                                        

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240422 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/47
Kontakt
 • Lutz Eckstein, +46547002278
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-02-26
Sista ansökningsdag 2024-03-18

Tillbaka till lediga jobb