Karlstads universitet / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Vi söker en projektassistent som kommer att delta i laboratoriearbete med fokus på insekters genetik och ekologi. Vi erbjuder en unik möjlighet att få praktisk erfarenhet i en etablerad forskningsmiljö och stifta närmare bekantskap med en vanligt förekommande modellorganism (Drosophila melanogaster), samt möjligheter till fältarbete med fokus på vilda insekter (Odonata). Som projektassistent kommer du att vara en del av en växande forskargrupp inom evolutionsbiologi vid Karlstads universitet. Exempel på den typ av projekt du kommer att delta i finns här: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/ele.14140

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar främst: 1) rutinunderhåll av laboratoriepopulationer av bananflugor, inklusive att ge dem mat och förflytta dem till nya behållare enligt ett fastställt schema, 2) att bistå med att förbereda och slutföra experiment och registrera data, inklusive långsiktiga experimentella evolutionsstudier, och 3) att assistera vid lokala fältundersökningar av vilda populationer av trollsländor. Arbetet äger till största delen rum i laboratoriet vid Karlstads universitet, men under våren och sommaren finns möjlighet till lokalt fältarbete, med fokus på studier av vilda insektspopulationer.

För att bidra till en god arbetsmiljö och utveckling av verksamheten är du närvarande och deltar i det dagliga arbetet och gemenskapen.

Behörighetskrav

För anställning krävs att den sökande har

 • En mastersexamen inom ett för anställningen relevant ämnesområde inom biologi (t.ex. med fokus på ekologi eller evolutionsbiologi).
 • Erfarenhet av att hantera och arbeta med insekter. Tidigare erfarenhet av att arbeta med bananflugor, och/eller trollsländor kommer att prioriteras i bedömningen.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.
  - Tydligt visat intresse för evolutionär biologi, genetik eller ekologi.

Stor vikt kommer att läggas vid

 • Personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, gott omdöme, ansvarstagande, engagemang för verksamheten och ett positivt förhållningssätt till kollegor och studenter samt förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp.

Meriterande

 • Erfarenhet av programspråket R
 • Körkort

Villkor
Anställningen är på 50% och tidsbegränsad till december 2024, med preliminär start i april 2024 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning finns, beroende på extern finansiering.

Övrigt
Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Fullständig ansökan ska ha inkommit senast vid sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV
 • personligt brev
 • dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll
 • kopior på betyg, intyg och examensbevis
 • två referenser, varav minst en är tidigare eller nuvarande chef

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan skall bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240401
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/25
Kontakt
 • Stephen de Lisle, 072-1562047
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb