Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Kommunikationsavdelningen

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Är du vår nya kollega? Kommunikationsavdelningen vid Karlstads universitet är ett kreativt och drivande gäng. Nu söker vi en kollega för att förstärka vårt webbarbete.

Som webbredaktör kommer du att arbeta med uppdatering och utveckling av våra webbplatser, både externa webben och vårt intranät. Målet är att webbplatserna ska hålla hög kvalitet och möta besökarnas och organisationens behov, inklusive krav på tillgänglighet.

Kommunikationsavdelningen bidrar till att öka Karlstads universitets synlighet och attraktivitet inom utbildning, forskning och samverkan. Vi analyserar, planerar, samordnar och utvecklar marknadsföring av universitetets utbildningar, forskningskommunikation och kommunikation till medarbetare, studenter och olika externa målgrupper. Vi arbetar brett med olika kanaler, till exempel webb, sociala medier, evenemang och möten samt medierelationer. Vi är ett 20-tal medarbetare som varje dag möter studenter, lärare, forskare och samhället runtom oss med nyfikenhet och lyhördhet.

Arbetsuppgifter

Vi förväntar oss att du arbetar självgående, det vill säga tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver olika processer vidare. Du kommer att ingå i kommunikationsavdelningens webbteam och även jobba tillsammans med universitetets övriga webbredaktörer.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Stötta webbredaktörer i verksamheten med redaktionella frågor, från textinnehåll till bilder och sökordsoptimering
 • Hålla interna utbildningar med webbredaktörer och hålla utbildningsmaterial uppdaterat
 • Delta och bidra med idéer i webbprojekt
 • Arbeta med tillgänglighet på webben
 • Producera, redigera och publicera innehåll på externa och interna webbplatser. Du använder verktyget Drupal i första hand, men även Wordpress kan vara aktuellt
 • Arbeta med viss analys i form av uppföljning och mätning

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning inom området kommunikation och webb, annan lämplig utbildningsbakgrund eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • aktuell erfarenhet av operativt arbete som webbredaktör, vilket innebär att du är van användare av CMS i allmänhet, gärna Drupal och Wordpress
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, och erfarenhet av redaktionellt skrivande
 • erfarenhet av arbete i Adobe Cloud och Microsoft Office
 • utbildning och/eller erfarenhet av att arbeta med tillgänglighet på webben
 • grundläggande kunskaper i HTML och en god teknisk förståelse inom webb
 • erfarenhet av verktyg som Siteimprove, Matomo eller Google Analytics
 • vana av att arbeta med formulär och att skapa digitala enkäter

Du är självgående vilket innebär att du har en kommunikativ förmåga, är strukturerad samt tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter framåt. Att vara serviceinriktad är självklart för dig, vilket innebär att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och att du är lösningsfokuserad. Vidare krävs även att du har lätt för att samarbeta med människor inom olika professioner.

Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Din arbetsplats är i Karlstad och du har möjlighet att träffa en överenskommelse om att arbeta på distans upp till två dagar i veckan.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
 • CV.
 • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
 • Redogörelse för språkkunskaper.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag är den 23 oktober 2023.                                               

Ange referensnr: REK2023/201

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/201
Kontakt
 • Christina Knowles, avdelningschef, 054-7001023
 • Kina Nilsson, teamledare webb, 054-7001754
 • Isa Ed, HR-specialist, 054-7001195
Facklig företrädare
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb