Karlstads universitet / Institutionen för miljö- och livsvetenskaper

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap utlyser en anställning som projektassistent inom forskning i biologi vid Institutionen för miljö- och livsvetenskaper, med fokus på studier av vandrande fiskarter i reglerade vattendrag.

Naturresurs Rinnande Vatten (NRRV) är en forskningsmiljö inom Institutionen för miljö- och livsvetenskaper som bedriver såväl grundläggande som tillämpad forskning i och längs sjöar och vattendrag samt i deras omgivande landskap. Inom forskningsmiljön är man intresserad av hållbar användning av naturresurser inom avrinningsområden och strävar efter att finna lösningar på miljöproblem, vilka gynnar det mänskliga samhället så väl som naturen. Forskningsområden som berörs av NRRV inkluderar vattenkraftens effekter på konnektivitet, akvatisk-terrestra interaktioner och habitat, vinterekologi under globala klimatförändringar, hotade arter som unionida musslor, miljövård och socioekologisk forskning relaterad till vattenreglering och fiske (www.nrrv.se). Många forskningsprojekt genomförs i samarbete med olika aktörer från industrin, förvaltningen, intresseorganisationer och landägare.

Arbetsuppgifter

Vi söker två projektassistenter som kan arbeta drivande och självständigt inom två forskningsprojekt som handlar om att utvärdera 1) effekterna av dammutrivningar samt 2) funktionen hos nedströmspassagelösningar för ål. Era arbetsuppgifter inom projekt 1 består av att i samverkan med övriga projektdeltagare genomföra fältaktiviteter som t.ex. provfiske, planktonprovtagning och inventering av vattenväxter. Era arbetsuppgifter inom projekt 2 består av att i samverkan med övriga projektdeltagare utföra aktiviteter relaterade till passageexperiment i laboratoriemiljö.

Andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella är analys av insamlade data och skrivande av vetenskapliga rapporter.

Anställningen finansieras genom två projekt som finansieras av Energimyndighetens forskningsprogram ”Hållbar vattenkraft” (Håva).

Kvalifikationer

För anställning önskas kandidatexamen i biologi, eller motsvarande, med ett examensarbete om minst 15 hp. Du ska också ha vana av att arbeta i/vid vattendrag och dokumenterad kunskap inom området akvatisk ekologi. För anställningen krävs också att du innehar B-körkort eftersom arbetet innebär många transporter mellan olika studieplatser.

I urvalsprocessen kommer det att läggas stor vikt på erfarenhet av fältarbete och akvatisk ekologi, samt stor vana av att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av elfiske och fiskmärkning är meriterande.

Av vikt är även personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, gott omdöme, ansvarstagande, engagemang för verksamheten och ett positivt förhållningssätt till kollegor.

Villkor

Anställningen är en visstidsanställning på heltid under tiden från och med 2023-08-01 till och med 2023-11-30 med möjlighet till förlängning.

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska och engelska är översatta och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Cv
  • personligt brev
  • dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • kopior på betyg, intyg och examensbevis.
  • två referenser

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2023-06-20                       

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230801
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/136
Kontakt
  • Olle Calles, +46547001454
  • Johanna Bjerre, 0761125308
Facklig företrädare
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-20

Tillbaka till lediga jobb