Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Institutionen för geografi, medier och kommunikation

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Medie- och kommunikationsvetenskap är en del av Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap och är en attraktiv utbildnings- och forskningsmiljö. Gränsöverskridande kontakter och globala perspektiv är självklara i vårt arbete.

Grundutbildning genomförs i huvudsak inom två stora utbildningsprogram Kommunikation och PR samt Medier och Kommunikation. Det senare med de två inriktningarna Visuell kommunikation och design samt Digitala medier och analys. Ett flertal fristående nischkurser både på campus och på distans utgör valbara kurser för ämnets studenter.

Forskning i medie- och kommunikationsvetenskap bedrivs inom två profilerade forskningsgrupper inom institutionen: forskningsmiljön Geomedia http://www.kau.se/geomedia/ och forskningscentret NODE (The Ander Centre for Research on News and Opinion in the Digital Era) http://www.kau.se/node/. Forskare vid Geomedia och NODE publicerar sig regelbundet i internationellt vetenskapliga tidskrifter och är framgångsrika med att erhålla extern forskningsfinansiering.

Mer information om universitetet finns på www.kau.se och mer information om ämnet finns på http://www.kau.se/media.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare vid ämnet kommer du främst att undervisa inom utbildningsprogrammen, fristående kurser och i förekommande fall uppdragsutbildningar, framför allt inom områdena strategisk- och planerad kommunikation. Undervisning, handledning, examinationer, kursansvar och kursutveckling ingår i tjänsten, liksom att delta aktivt i ämnets och institutionens utvecklingsarbete rörande undervisning och samverkan med det omgivande samhället.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller annat närliggande område, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.

Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan en anställning ändå ske under förutsättning att den anställde förbinder sig att genomföra utbildningen inom ramen för kompetensutvecklingstiden under de två första anställningsåren.


Bedömningsgrunder

Av särskilt stor vikt är att du har bred yrkesmässig praktisk erfarenhet från arbete med information/kommunikation och PR samt att du har erfarenhet av att undervisa inom strategisk kommunikation, kriskommunikation, internkommunikation, marknadsföring och skrivande på universitetsnivå. Eftersom undervisningen sker på såväl svenska som engelska är det även av särskilt stor vikt att du har goda kunskaper i dessa språk i såväl tal som skrift.

Av stor vikt är du har en bred kunskap kring medie- och kommunikationsvetenskap och att du har erfarenhet av att undervisa och handleda på många olika kurser med praktisk inriktning på grundläggande nivå. Det är också av stor vikt att du har god samarbetsförmåga och förmåga att ta egna initiativ.

Vidare lägger vi stor vikt vid att du har erfarenhet av vetenskapliga nationella och internationella nätverk.

Det ses också som meriterande om den sökande har

  • avlagt examen i Strategisk kommunikation, eller närliggande område, på avancerad nivå
  • erfarenhet av att utveckla och leda verksamhet
  • erfarenhet av kursutveckling och webbaserad undervisning
  • erfarenhet av samverkan även med det omgivande samhället.

Villkor

Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 75-100 % med tillträde 1/8 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Ansökan

Ansökan görs via Karlstads universitets rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan ska bestå av:

  • personligt brev
  • CV
  • beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter
  • intyg på egen genomförd högskolepedagogisk utbildning eller redogörelse för motsvarande kunskaper
  • intyg från tidigare verksamhetsmiljöer samt redogörelse över personliga egenskaper i förhållande till anställningen
  • kopior på åberopade examensbevis och relevanta anställningsintyg
  • minst två referenspersoner anges.

Alla handlingar och publikationer som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Skicka inte enbart länkar till dem.

De underlag som inte kan skickas elektroniskt, exempelvis böcker och publikationer ska skickas i tre exemplar till:
Karlstads universitet, Registrator, 651 88 KARLSTAD
Ange ref.nr REK2019/94

Komplett ansökan ska vara insänd vid ansökningstidens utgång.

Sista ansökningsdag: 2019-05-01.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1/8 2019 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/94
Kontakt
  • Christer Clerwall, prefekt, 054-700 11 06
  • Lotta Braunerhielm, proprefekt, 054-700 21 98
  • Michael Karlsson, professor, 054-700 1477
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-04-09
Sista ansökningsdag 2019-05-01

Tillbaka till lediga jobb