Karlstads universitet / Enheten för ledningsservice

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Inom Avdelningen för student- och ledningsservice finns enheten för ledningsservice som ansvarar för stöd och service till ledningen samt med universitetsövergripande frågor inom juridik, upphandling, arkiv, registratur, projektkontor och strategisk IT. Till Avdelningen för student och ledningsstöd hör även enheten för studentstöd och enheten för utbildningsservice.

Vi behöver utöka vår juristfunktion med ytterligare en jurist.

Arbetsuppgifter

Verksamheten vid universitetet bedrivs under tillämpning av offentligrättsliga lagar och förordningar. Som jurist bistår du universitetsledningen, fakulteter och administration i juridiska frågor som rör utbildning, organisation, extern samverkan med mera. Arbetsuppgifterna består av att utforma regelverk, riktlinjer, avtal och andra dokument samt att ge muntlig information och rådgivning inom såväl förvaltningsrätt och högskolejuridik som avtalsrätt och immaterialrätt. Formulering av avtal med externa organisationer, myndigheter och företag är vanligt förekommande arbetsuppgifter. Även andra utbildningsadministrativa uppgifter förekommer såsom att besvara remisser och bedriva utredningar.


Kvalifikationer

För anställningen krävs en jur.kand./juristexamen. Du bör ha tidigare aktuell erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig förvaltning. Förutom goda allmänjuridiska kunskaper ser vi gärna att du har fördjupade kunskaper inom förvaltningsrätt samt erfarenheter av utredningsarbete inom den offentliga sektorn. Affärsjuridisk eller annan avtalsrättslig kompetens är meriterande.

Du är en utåtriktad person som är initiativrik, strukturerad samt har god service och bemötande i fokus. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer både till kollegor och till externa kontakter. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och du förmår att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Vidare har du en god förmåga att analysera och lösa juridiska frågor samt kan lämna information på ett pedagogiskt sätt.

Du har goda språkkunskaper, och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Start enligt överenskommelse.

Ansökan skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverkstyg Varbi. Ansökan skall innehålla personligt brev, CV och för anställningen relevanta betygskopior samt en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.

Sista ansökningsdag är den 2019-02-03.

Välkommen in med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakter med säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/285
Kontakt
  • Frida Gråsjö, avdelningschef, 054-700 25 85
  • Eva Rendahl, enhetschef, 054-700 14 90
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-01-02
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Retour aux postes vacants