Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Bakgrund
Vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap finns en administrativ och teknisk avdelning bestående av drygt ett fyrtiotal anställda. Avdelningen organiserar stöd till fakultetens institutioner och arbetar med bland annat kursadministration, utbildnings- och forskningssamordning. Vid avdelningen finns även utvecklings- och laboratorieingenjörer som stöd till institutionerna.

Institutionen för ingenjörsvetenskaper och kemi har ungefär 50 medarbetare och erbjuder kurser för studenter i fyra olika ingenjörsprogram och inom lärarutbildningen. Inom avdelningen är kemiteknik ett av fyra ämnen och ansvara bland annat för masterutbildningen i ämnet som är kopplat till forskning om papper, biomaterial och bioenergi. Forskningen i ämnet har fokus på funktionella ytor och hållbara material och bidrar därigenom till universitetets forskning om cirkulär bioekonomi. Forskningen genomförs till stor del i nära samarbete med regionala och nationella näringslivspartners.

Vi söker nu en utvecklingsingenjör. Anställningen är vid den administrativa och tekniska avdelningen, med placering på kemiteknik. 

Arbetsuppgifter
Som utvecklingsingenjör kommer du att bistå lärare, doktorander och forskare med förberedelser av materiel och utrustning inom grundutbildning, forskning, forskarutbildning och samverkansaktiviteter.

Vidare kommer du att ansvara för beställningar, underhåll, kalibrering, besiktning och service av utrustning och materiel för laboratorieaktiviteter, samt ansvara för registerförteckning och medverka vid årliga inventeringar av ämnets anläggningar.

Behörighetskrav
För anställningen som utvecklingsingenjör krävs relevant kandidatexamen eller motsvarande, inkluderande grundläggande kemi och kemiteknik.

Bedömningsgrunder
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, särskilt inom universitet/högskola, är meriterande.
Goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl som vana att kommunicera skriftligt och muntligt på dessa språk, är av stor vikt.
Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna, såsom god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt, noggrant och med hög integritet. 

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på 50%, med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är den sökandes ansvar att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev och cv, med beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.
  • Kopior på relevanta intyg, betyg, examen och rekommendationsbrev
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du skickar din ansökan via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg. Ange ref.nr: REK2018/263.

Sista ansökningsdag: 2018-12-16

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster. 

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/263
Kontakt
  • Dan Guttke, administrativ chef, 054-700 17 92
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2018-11-29
Sista ansökningsdag 2018-12-16

Retour aux postes vacants