Karlstads universitet / Enheten för utbildningsservice

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Avdelningen för utbildningsstöd består av enheten för studentstöd och enheten för utbildningsservice. Enheten för utbildningsservice består av verksamheterna antagning, Ladok, examen, tentamensamordning, tillgodoräknande och VAL-projektet.

Vi söker nu en utbildningshandläggare till avdelningen som ska arbeta med antagning. Även andra uppdrag inom enheten för utbildningsservice kan bli aktuella.

Arbetsuppgifter

I arbetet som utbildningshandläggare mot antagning utför du behörighetsbedömning och meritvärdering av sökande med både utländsk och svensk bakgrund. Även antagning av yrkeslärare kan vara aktuellt. Arbetet utförs till stor del i vårt antagningssystem (NyA) och visst systemtekniskt arbete kan förekomma.

Övergripande handlar arbetet om att ge stöd och service till studenter och internt inom universitetet och du förutsätts även kunna delta i övriga förekommande arbetsuppgifter inom enheten för utbildningsservice.

Vidare innebär arbetet att du följer, tolkar och omsätter olika regelverk som styr antagning vilket ställer krav på att du ständigt håller dig uppdaterad inom relevanta områden, aktuella lagar och bestämmelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen eller annan utbildning eller erfarenhet arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från annan högskola/universitet värderas högt. Meriterande är erfarenhet av ärendehantering samt av arbete i systemen NyA (Högskolornas Nya Antagningssystem) och LADOK.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter krävs även att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du är också strukturerad, noggrann och har en god administrativ kompetens.

Då vi arbetar mot deadlines, kan det periodvis vara hög arbetsbelastning, därför är det viktigt att du är van och trivs med en varierad arbetsbelastning, där du snabbt kan växla om och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Dina språkkunskaper är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska som på engelska.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad till och med 2024-12-31 med omfattning 100 %. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning.

Övrigt

Karlstads universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev med beskrivning av den sökandes kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
  • CV.
  • Kopior av relevanta betyg, examensbevis och intyg.
  • Redogörelse för språkkunskaper.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan. Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

Sista ansökningsdag: 2022-02-20

Ange referensnr: REK 2024/17

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/17
Kontakt
  • Eric Nilsson, 0761194187
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2024-01-30
Sista ansökningsdag 2024-02-20

Tillbaka till lediga jobb