Karlstads universitet / Centrala stödfunktioner / Universitetsbiblioteket

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Vi söker nu en bibliotekarie till Musikhögskolans Ingesunds bibliotek.


Beskrivning

Universitetsbiblioteket har närmare 40 medarbetare och är en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid universitetet. Musikhögskolan Ingesunds bibliotek är en del av Karlstads universitetsbibliotek och är i första hand till för studenter, forskare, lärare och övrig personal vid Musikhögskolan, men även allmänheten är välkommen. Biblioteket erbjuder tillgång till böcker och tidskrifter inom musikområdet, noter, skivor m.m. Dessutom finns ett läsrum, datorarbetsplatser samt ett större lyssnarrum.

Universitetsbiblioteket är i ständig utveckling och söker kontinuerligt nya vägar för effektiv informationsförsörjning till dess användare. Kommunikation och lyhördhet gentemot studenter, lärare och forskare präglar verksamheten vid universitetsbiblioteket.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som bibliotekarie vid Musikhögskolan Ingesunds bibliotek. Arbetet består i sedvanliga bibliotekarieuppgifter, som t.ex. att dagligen möta studenter och anställda och stötta dem med deras informationssökning. Vidare ingår användarundervisning, forskarkontakter, katalogisering, beställningar av musikrelaterade dokument samt att lokalt ansvara för handhavandet av bibliotekets datasystem Koha.

Kvalifikationer

För att söka anställningen som bibliotekarie har du en akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap på minst kandidatnivå. Det är meriterande om du dels har erfarenhet av att arbeta på ett musikbibliotek, dels har bedrivit egna dokumenterade studier inom musikområdet. Det är även meriterande om du har goda kunskaper om hantering av biblioteksdatasystemet Koha. Du har vidare förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med hjälp av en bra kommunikativ förmåga. Du har slutligen goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan 

Ansökan skickas in elektroniskt via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Komplett ansökan ska vara inne vidansökningstidens slut.

Ansökan ska innehålla;

  • Personligt brev
  • CV
  • Examensbevis/relevanta betygskopior
  • Ange två referenspersoner i din ansökan

Ange refn nr: REK 2023/61
Sista ansökningsdag: 2023-03-30
Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2023/61
Kontakt
  • Jakob Harnesk, Biblioteksdirektör, Jakob.Harnesk@kau.se,073-6630241
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb