Karlstads universitet / Handelshögskolan

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning
Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startades år 2009 och består av arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik. Arbetsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som omfattar ett flertal perspektiv och teoretiska fält rörande arbete och arbetsliv. Arbetet kommer att ske inom ramen för forskningsprojektet Kommunal & Digital (KomDig): Digitaliseringens betydelse för mellanmänskliga relationer, organisatoriska sammanhang och arbetsmiljö. Projektet syftar till att studera om de anställdas arbeten och arbetsmiljö tas i beaktande i när kommun­al verksamhet digitaliseras, hur digitaliseringen påverkar olika yrkens form och innehåll i kommunal verksamhet samt hur denna påverkan inverkar på den organisatoriska och sociala arbets­miljön med särskilt fokus på sociala relationer och det sociala sammanhanget.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna för projektassistenten består i att utveckla ett system som bearbetar Galvanic Skin Response (GSR) rådatasignaler och applicerar olika skikt av filter som rensar och förfinar signalen för vidare analys. I nästa steg ska ett system utvecklas där maskininlärningen tränas upp föra att detektera avvikelser i signalen som indikerar emotionell reaktion. När upplärningen är stabil ska systemet kunna vid en emotionell reaktion tillfråga användaren att ge verbal feedback via en mobil enhet som vidare skickas till molntjänster som Microsoft Azure Cognitive services där data ska behandlas med hjälp av natural language processing (NLP) för att genomföra sentiment analyser och text analys för att analysera innehållet emotionellt med valens indikationer. Vidare ska användaren indikera upplevelser baserat på pictogramskalor vid emotionell indikation.

Inom ramen för anställningen ska projektassistenten kunna arbeta med signalbearbetning samt ha en god förståelse för maskininlärning och sammanläkning av olika APIer för att skapa ett fungerande system.

Behörighetskrav
Sökande ska ha en utbildning som bedöms vara relevant i relation till arbetsuppgifterna. Sökande ska ha god kunskap i flertal olika programmeringsspråk med fokus på Pyton samt dokumenterad erfarenhet av tekniska Microsoft Azure eller liknande tjänster. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska är ett krav. Sökande ska även kunna skapa gränssnitt och ha förståelse för UX. Vidare krävs god kunskap om avancerad programmering samt erfarenhet av att genomföra utvecklingsprojekt med komplexa system som involverar AI och maskininlärning.

Vidare ska den sökande ha mycket god förmåga till självständigt arbete (planera, genomföra och koordinera). 

Bedömningsgrunder
Viktiga personliga egenskaper är öppenhet och god samarbetsförmåga, engagemang och förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som förmåga att ta egna initiativ samt förmåga att skapa goda relationer till medarbetare och potentiella externa parter.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid, omfattning på 50 %. Tillträde snarast, enligt överenskommelse, till och med 2020-12-31

Ansökan skickas via universitetets rekryteringsverktyg Varbi och ska innehålla:

  • personligt brev
  • CV med dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll
  • kopior av examensbevis och intyg

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. En fullständig ansökan ska ha inkommit senast vid sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag är den 2020-03-29

 

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2020/87
Kontakt
  • Poja Shams, universitetslektor, 070-282 80 13
  • Ann Bergman, professor, 073-460 65 59
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, Lärarförbundet, 054 700 1404
Publicerat 2020-03-18
Sista ansökningsdag 2020-03-29

Tillbaka till lediga jobb