HR-avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Vill du arbeta med löner i en akademisk miljö på en av regionens största arbetsplatser? Tycker du att god service, eget ansvar och trevliga kollegor  är viktiga ingredienser i ditt arbete? Då kanske du är vår nya kollega.

Arbetsuppgifter

Att arbeta med lön är ett mångfacetterat arbete inom ett område i ständig förändring vilket ställer stora krav på dig som lönekonsult men även på oss som arbetsgivare att erbjuda en fungerande struktur och ett attraktivt arbetssätt. På Karlstads universitet har vi valt att arbeta teamorienterat vilket innebär att du får möjligheten att ingå i en välfungerande grupp med tre lönekonsulter och en HR-controller som tillsammans planerar, genomför och utvecklar arbetet. Du kommer även ha ett nära samarbete med avdelningens HR-specialister.

Lönegruppen ansvarar självständigt för hela processen i lönearbetet. Det innebär bland annat administration av löneunderlag, avvikelseregistrering, semesterhantering, sjukregistrering och arkivering. En viktig del av arbetet är att ge information samt stöd och support till chefer och medarbetare om bland annat egenrapportering, lag-och avtalstillämpning, löneutbetalningar samt löneadministrativa rutiner. Du behöver trivas med att ha kontakt med många personer och kunna hantera arbetstoppar. Hos oss är det viktigt med en bra arbetsmiljö och att vi gemensamt bidrar till ett arbete man ser fram emot att gå till på måndag morgon. Därav ser vi det som självklart att du tar aktiv del av och bidrar till utveckling, förbättring och effektivisering.

Kvalifikationer

Rollen som lönekonsult förutsätter att du är ansvarstagande, har god administrativ förmåga, ett strukturerat  arbetssätt och kan hantera arbetstoppar. Det är också viktigt att du har ett trevligt bemötande, är flexibel, har god samarbetsförmåga och sätter god service i främsta rummet. Självklart har du hög digital kompetens och du arbetar gärna i IT-baserade administrativa system. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi söker dig som har relevant erfarenhets- och utbildningsbakgrund gärna med eftergymnasial utbildning inom det personal- och/eller det löneadministrativa området. Du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Kunskaper i arbetsrätt är meriterande.

Beskrivning

På personalavdelningen är vi 17 medarbetare som arbetar både operativt och strategiskt med HR-frågor. Arbetet sker på uppdrag av universitetsledningen och fakulteterna och en viktig uppgift är att stödja chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Vidare ansvarar avdelningen för att driva processer, stödja verksamheten och arbeta med kompetensförsörjning samt utveckla policys och strategier inom HR- området. Avdelningen ansvarar också för att universitetets anställda får löner och andra ersättningar utbetalda och att anställda informeras om anställningsvillkor.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan skickas in elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi som du når genom att logga in här nedan. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.

Sista ansökningsdag är den 21 oktober.

Välkommen in med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/199
Kontakt
  • Ingrid Ganrot, HR-chef, 054-7001703
  • Fredrik Kessler, HR-specialist, 054-700 1959
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2019-10-01
Sista ansökningsdag 2019-10-21

Takaisin avoimiin työpaikkoihin