Karlstads universitet / Handelshögskolan

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning
Anställningen som universitetsadjunkt i statistik är placerad på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Handelshögskolan vid Karlstads universitet (Karlstad Business School) startade år 2009 och består av arbetsvetenskap, företagsekonomi, informatik, juridik, nationalekonomi och statistik. Vi behöver ytterligare personal till vår grundkurs i statistik som ingår i Civilekonomprogrammet vid Handelshögskolan. Grundkursen är vår största kurs med ca 160 studenter årligen vid kurstillfället.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår viss undervisning och handledning av SPSS och gruppuppgifter på grundnivå samt bedömning av olika moment inom examination.

Arbetsuppgifterna förutsätter att den sökande är beredd att delta i den dagliga verksamheten vid ämnet.

Behörighetskrav
För behörighet att anställas som adjunkt krävs kandidatexamen inom statistik eller motsvarande kompetens som bedöms vara särskilt relevant i relation till arbetsuppgifterna. Erfarenhet och vana beträffande statistik-programmet SPSS är ett krav.

Bedömningsgrunder
Då undervisning sker på svenska är det av särskild vikt att den sökande har god förmåga att undervisa på detta språk. Vi fäster stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer till arbetskamrater och studenter och förmåga att ta egna initiativ och visa engagemang för andra. Vi värdesätter god administrativ kompetens. 

Villkor
Tidsbegränsad anställning på deltid, med omfattning på 35% av heltid under perioden november 2019 till och med februari 2020. Tillträde den 1 november eller enligt överenskommelse. Eventuell möjlighet till förlängning kan finnas.

Ansökan
Till din ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är ditt ansvar som sökande att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. Om din ansökan inte är komplett kan det innebära att vi inte kan bedöma den kvalitativt i alla aspekter.

Ansökan skall bestå av       

  • personligt brev
  • CV
  • beskrivning av pedagogiska och yrkesmässiga meriter
  • intyg från tidigare verksamhetsmiljöer samt redogörelse över personliga egenskaper i förhållande till anställningen
  • kopior på examensbevis och intyg
  • minst två referenspersoner skall anges

Du skickar din ansökan via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. De handlingar och publikationer som du önskar som en del av din ansökan ska bifogas din digitala ansökan (skicka inte enbart länkar till dem). Underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker, publikationer skickas i tre exemplar till:

Karlstads universitet 
Registrator 
651 88 Karlstad 

Ange ref.nr REK2019/188

Sista ansökningsdag 2019-09-22

 

Välkommen med din ansökan!

 

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2020-02-29
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 35 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/188
Kontakt
  • Martin Grimberg Löfgren, prefekt, 054-700 19 75
  • Jari Appelgren, studierektor, 054-700 1839
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2019-08-28
Sista ansökningsdag 2019-09-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin