Avdelningen för externa relationer

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 20 000 studerande och ca 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Avdelningen för externa relationer på Karlstads universitet bidrar till att universitetets studenter och anställda ska kunna ha en nära samverkan med omgivande samhället. Externa relationer är ett stöd för studenter med avseende på deras kontakter med arbetsliv, till exempel via examensarbeten, praktik, studentprojekt och mentorskap. Avdelningen stöttar även forskare med utveckling av deras forskningsverksamheter genom bland annat etablering av partnerskap med företag och offentliga organisationer samt att skapa finansieringsmöjligheter för forskningsprojekt.

Ett av de arrangemang som genomförs årligen av avdelningen för Externa relationer är Hotspot, Karlstads universitets årliga jobbmässa och som har arrangerats i 22 år. Det är en stor mässa med många kringarrangemang och bygger på samarbete mellan Karlstads universitet, studenter vid lärosätet, näringsliv och offentliga organisationer.

Hotspot drivs i projektform under perioden augusti till mars och innehåller olika aktiviteter under projektets hela löptid även om mässan i slutet av projektet är huvudaktiviteten. Projektet leds av en projektledare vid avdelningen för Externa relationer på Kau och projektetdeltagarna består av studenter från Karlstads universitet som bildar olika arbetsgrupper. Arbetsgrupperna har sedan olika funktioner och uppgifter gentemot studenter och studentföreningar vid lärosätet men även gentemot jobbmässans deltagande arbetsgivare. 

Avdelningen för Externa relationer söker nu en projektassistent för Hotspot 2020.

 

Arbetsuppgifter

Som projektassistent för Hotspot 2020 kommer du att stödja projektledaren med arbetsuppgifter såsom:

 

 • I samråd med projektledaren upprätta en övergripande planering för projektet
 • Hjälpa projektets arbetsgrupper med att upprätta projektplanering för respektive grupp
 • Utbilda projektdeltagarna och gruppledarna i projektverktyget Podio
 • Administrera projektets möten (kallelser, bokningar, anteckningar) samt projektverktyget Podio
 • Planera och genomföra rekryteringskampanj (projektmedlemmar) vid höstterminens start
 • Samordna inköp inom projektet
 • I samråd med projektledare planera och genomföra kickoff och avslutning av projektet
 • I samråd med projektledare planera och genomföra introduktionsveckor med bokning av studiebesök/utbildning för respektive arbetsgrupp
 • Ansvara för Hotspotrummet och Hotspotförrådet

 

Kvalifikationer

I och med det omfattande samarbetet med studenter söker vi dig som är mitt uppe i dina studier eller har en fot kvar i studentlivet med nyligen avslutade studier, inte mer än 2 år sedan. Du har kompetens inom och erfarenhet av projektarbete, gärna projektledning. Du har god organisationsförmåga samt har goda kunskaper i hantering av sociala medier. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga. Du är prestigelös och har en förmåga att entusiasmera dina kollegor och våra samarbetspartners.

 

Villkor

Deltid, visstidsanställning augusti 2019 – mars 2020 med möjlighet till förlängning. Upplägg på deltidsarbete efter överenskommelse.

 

Ansökan skickas elektroniskt via vårt rekryteringsverkstyg Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll.

Det är den sökandes ansvar att dokumentera sin kompetens på ett sätt som medger en sakligt kvalitativ bedömning. Mer information om hur din ansökan kan se ut hittar du i ”Råd för ansökan” som finns på vår hemsida.

 

Sista ansökningsdag är den 16 juni.

Välkommen in med din ansökan!

 

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/145
Kontakt
 • Håkan Spjuth, 054 700 10 40
Facklig företrädare
 • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
 • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
 • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2019-05-24
Sista ansökningsdag 2019-06-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin