Karlstads universitet / Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap / Administrativa avdelningen

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Beskrivning

Vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap finns en administrativ avdelning bestående av ett sextiotal anställda som arbetar med utbildnings- och forskningsadministration samt stöd till fakultetens ledning. Som fakultetshandläggare är du anställd vid den administrativa avdelningen med placering vid fakultetens kansli.

Arbetsuppgifter

Som fakultetshandläggare medverkar du i fakultetens arbete med att säkerställa och utveckla kvaliteten i utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Som fakultets­hand­läggare arbetar du i nära samarbete med fakultetsledning och kansliets övriga personal. Du kommer även att ha många kontakter med personal vid fakultetens institutioner och vara ett administrativt stöd för dem i olika frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är löpande administrativt arbete såsom diarie­föring, att skriva underlag för beslut, skriva minnesanteckningar samt uppföljningsarbete. Men det kan även innebära att göra mindre utredningar, bereda och föredra ärenden till fakultetsnämndens utskott, skapa och uppdatera webbsidor samt att vara med och utveckla rutiner och processer för det fakultetsinterna arbetet.

Kvalifikationer

För anställningen krävs lägst avlagd relevant examen på högskolenivå. Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förmåga att uttrycka dig på engelska, samt erfarenhet av administrativt arbete. Kännedom om och intresse för högskoleadministrativa och förvaltnings­­rättsliga frågor är särskilt viktigt.

Vi vill att du skall vara serviceinriktad samt att du kan bidra till ett gott arbets­klimat inom fakultetens kansli. Vi fäster också stor vikt vid din förmåga att arbeta strukturerat och uppskattar att du tar egna initiativ och är drivande när det gäller utveckling av verksam­het och rutiner.

I ditt arbete har du kontakt med många människor med olika funktioner och därför är dina personliga egenskaper vad gäller kommunikations- och samarbetsförmåga av stor vikt.

Karlstads universitet välkomnar sökande som kompletterar vår fakultet med avseende på jämställdhet och mångfald.

Villkor

Tillträde: april 2019 eller enligt överenskommelse. Anställning tillsvidare på heltid. Provanställning kan förekomma.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets rekryteringsverktyg Varbi som du når genom att logga in här nedan. Sista ansökningsdag är den 18 februari. Till ansökan bifogas personligt brev och CV. Ange två referenspersoner i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2019/20
Kontakt
  • Gunilla Klinteskog, 054-7001585
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat 2019-01-23
Sista ansökningsdag 2019-02-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin