Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Bakgrund
Pro2Be är en forskargrupp vid Karlstads universitet som är inriktad på omställning av den nuvarande ekonomitekniska kulturen baserad på konsumtion av icke-förnybara resurser till en bioekonomisk kultur baserad på cirkulära förnybara resurser. Läs gärna mer om Pro2Be: www.kau.se/pro2be

Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper, vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap, söker en projektassistent forskning för ett tidsbegränsat arbete inom Pro2Be. Det aktuella projektet är en förstudie som handlar om hur cellulosa från återvunna textilier kan reagera och ge nya produkter.

Arbetsuppgifter
Projektassistentens arbetsuppgifter ligger inom ramen för forskargruppen Pro2BE:s verksamhet vid Karlstads universitet och ska utföras i nära samarbete med företaget som producerar cellulosan. Specifikt handlar det om mätningar av cellulosans reaktivitet i laboratorieskala samt undersökningar av hur man kan öka reaktiviteten. Arbetet är främst laborativt och inkluderar resultatsammanställning och rapportering. Även vissa litteraturstudier och utveckling av metoder kan ingå.

Behörighetskrav
Behörig är den som har relevant utbildning inom kemi eller kemiteknik samt erfarenhet av verksamhet i kemiskt laboratorium.

Bedömningsgrunder
Stor vikt läggs vid praktisk yrkeserfarenhet eller annan dokumenterad erfarenhet av laborativt arbete. Vikt läggs vid erfarenhet av verksamhet inom cellulosakemi eller närliggande område. Akademisk examen inom för arbetet relevant område är meriterande. Stor vikt läggs vid förmåga till självständighet och noggrannhet i arbetet.

Villkor
Anställningen är heltid, 100%, tidsbegränsad till och med 31 maj 2019, med möjlighet till förlängning. Planerad tillträdesdag är 2 januari 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Det är ditt ansvar som sökande att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att du dokumenterat din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. Om din ansökan inte är komplett kan det innebära att vi inte kan bedöma den kvalitativt i alla aspekter.

Ansökan skall innehålla:

  • Personligt brev som beskriver den sökandes intressen, erfarenheter och meriter i relation till anställningens innehåll
  • CV
  • Kopior av relevanta intyg, betyg, examen och rekommendationsbrev
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du skickar din ansökan via universitetets webbaserade rekryteringsverktyg. De handlingar som du önskar som en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar till dem).

Underlag som inte kan bifogas digitalt skickas i ett exemplar till: Karlstads universitet, Registrator, 651 88 Karlstad. Ange ref.nr: REK2018/258

Sista ansökningsdag: 2019-01-06

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2019-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2018/258
Kontakt
  • Gunilla Carlsson Kvarnlöf, prefekt , 054 - 700 1194
  • Helena Håkansson, universitetslektor, 054 - 700 1655
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
  • Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
Publicerat 2018-11-23
Sista ansökningsdag 2019-01-06

Takaisin avoimiin työpaikkoihin