Karlstads universitet / Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap

Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 17 300 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: kau.se/jobb

Beskrivning

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap söker en projektassistent till risk- och miljöstudier för ett projekt på centrum för forskning om samhällsrisker (CSR) om elolyckor. CSR är ett forsknings- och kunskapscentrum vid Karlstads universitet bildat 2020 som bedriver forskning och samverkan samt bidrar till utbildning i frågor som relaterar till samhällsrisker, samhällets hantering av risker samt hur samhällsutvecklingen påverkar dessa. Genom forskningen bidrar centrumet till utvecklingen av samhällets förmåga att förstå och hantera olika typer av samhällsrisker. Framförallt fokuserar CSR på att generera och kommunicera en fördjupad förståelse för de bakomliggande faktorer som bidrar till sårbarhet både på individ- och samhällsnivå. Projektet är kopplat till RiskLab, vilket är den del av CSR som är inriktad på spridning av kunskap, lärande och kommunikation med innovativa metoder. Läs mer på vår hemsida https://www.kau.se/csr

Arbetet innebär en analys av tillgängliga data för elolyckor inom hem- och fritid med beskrivning av trender över tid samt en beskrivning av tillgång till data i nordiska grannländer. Anställningen innebär möjlighet till ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att du, när verksamheten tillåter, kan arbeta på distans.

Arbetsuppgifter

Arbetet fokuserar på elolyckor inom hem- och fritidsarenan och du kommer att planera och genomföra bearbetning och analys av data och rapportskrivande i samverkan med CSR, som även erbjuder stöd i genomförandet. Rapporten ska skrivas på svenska.

Kvalifikationer

För anställning krävs doktorsexamen med inriktning som är relevant för uppdraget, exempelvis elolyckor och skadeepidemiologi. Vi fäster särskild vikt vid förmågan att samarbeta, att du är självgående och kan driva och slutföra givna arbetsuppgifter inom utsatt tid. Vi värdesätter god administrativ kompetens. Språkkrav: Svenska.

Villkor

Omfattning 20%. Tillträdesdag 10 juni, slutdatum 31 oktober. Förlängning och utökad omfattning kan bli aktuellt.

Ansökan

Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen, att eventuella handlingar på språk annat än svenska, norska, danska eller engelska är översatta och att din kompetens är dokumenterad på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

  • Cv
  • personligt brev, med beskrivning av dina kvalifikationer och intressen i förhållande till anställningens innehåll
  • kopior på betyg, intyg och examensbevis.
  • två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Alla handlingar som du önskar ska vara en del av din ansökan ska bifogas den digitala ansökan (inte länkar). Namnge varje uppladdat dokument så det tydligt framgår vad det innehåller.

 

Sista ansökningsdag:  2024-05-30                  

Ange referensnr: REK2024/34

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare och säljare av rekryteringstjänster.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-06-10
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer REK2024/97
Kontakt
  • Johanna Gustavsson, centrumföreståndare, +46547002522, johanna.gustavsson@kau.se
Facklig företrädare
  • Thomas Bragefors, SACO, 054-7001714, thomas.bragefors@kau.se
  • Denita Gustavsson, OFR, 054-7001434, denita.gustavsson@kau.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb